Komşular şikayet edince kümesi kamyonete kurdu

Elazığ'da, atölyesinde kümes hayvanları besleyen mobilya ustası Mehmet Bayankulu, komşularının zabıtaya şikayet etmesi üzerine hayvanlarından ayrı kalmamak için iş ortağıyla kamyonet kasasında seyyar kümes oluşturdu.

Haberler 26.11.2019 - 11:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda, atölyesinde kümes hayvanlar besleyen mobilya ustas Mehmet Bayankulu, komularnn zabtaya ikayet etmesi üzerine, çok sevdii hayvanlarna i ortayla beraber kamyonet kasasna yapt seyyar kümeste bakyor.

Sanayi Mahallesindeki bir apartmann zemin katnda atölye ileten 30 yandaki Bayankulu ve orta Kenan Klç, yaklak iki yldr i yerlerinde ördek ve tavuk besliyor.

KÜMES KAMYONA YÜKLED

Zaman zaman hayvanlarn i yerinin yanndaki arsaya salan iki orta, hayvanlardan rahatsz olan komular zabtaya ikayet etti. Mobilya ustas Bayankulu ise çok sevdikleri ve her birine isim koyduklar hayvanlardan ayr kalmamak için çareyi, i için kullandklar kamyonetin kasasna seyyar kümes yaptrmakta buldu.

Bayankulu, hayvanlarnn bakm ve temizliini özenle yaptklarn ancak ikayet edildiklerini iddia etti.

Hayvanlarn hepsini kuluçkadan kendi elleriyle çkarttklarn, üümesinler diye lambalarn önünde büyütüp beslediklerini anlatan Bayankulu, Bu ikayeti zabtalar bize ilettiinde üzüldük tabii. Onlara bakacak baka bir yer bulamadmzdan kamyonetin kasasna kümes yaptk, orada besliyoruz. Bu ekilde eve getirip götürüyoruz. Göçebe ekilde yayorlar, sabit bir yerleri yok, bakalm ne olacak. diye konutu.

Usta Klç da meakkatli olsa da çok sevdikleri hayvanlarna özveriyle baktklarn belirtti.

ikayetin kendilerini üzdüünü dile getiren Klç, Zabta ekiplerine zorluk çkarmadan kafesi kaldrdk ama böyle iyi olmad, mahallenin tüm çocuklar okul daldktan sonra gelip ördeklerle ve tavuklarla oynuyorlard. Atölyemizin yannda epey bo yerimiz vard. çocuklar orada hem misket oynuyor hem de ördeklerle zaman geçiriyorlard. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git