Komşuda pişer bizede düşer!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince başlatılan "Komşu Hakkı" projesine katılanlar, verilen gıda desteğiyle ihtiyaç sahibi yaşlı komşularına yemek yapıyor.

Haberler 01.10.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinin sosyal inceleme ekibince Malzemesi bizden, piirmesi sizden sloganyla balatlan proje kapsamnda, gda malzemesi temin edilen komular, piirdikleri yemekleri her gün yallara ulatryor.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mehmet Emin Özçnar, AA muhabirine, ihtiyaç sahibi vatandalara gda ve temizlik yardm yaptklarn söyledi.

Yardmlara ramen ilerleyen yalar nedeniyle baz vatandalarn yemek yapmakta zorlandn dile getiren Özçnar, bunun üzerine Komu Hakk projesini hayata geçirdiklerini vurgulad.

Proje kapsamnda, kimsesiz ya da yaknlar uzakta olan 50 aileyi tespit ettiklerini belirten Özçnar, öyle konutu:

Bu ailelerin kimsesi olmad için kentteki aevinden de yemek alma imkanlar bulunmuyor. Projeyle, yakn bir komu bularak yallarmz onlara emanet ediyoruz. Bu ailenin gda ihtiyaçlarn da karlayarak, belirlediimiz yal komusuna yemek vermesini salyoruz. Bu vesileyle hem yal ve kimsesiz vatandalarmzn evine scak yemek giriyor hem de kaybolmaya yüz tutan komuluk ilikileri artyor. çok baarl bir proje. Projeyi büyütmeyi amaçlyoruz. nsanlara hizmet etmek bizler için bir ibadettir, elimizden geldii kadar yardmc olmaya çalyoruz.

- Vatandalar da memnun

Vatandalardan Hayriye Bdk, belediyenin gda yardmyla yapt yemei günlük olarak kimsesiz yal komusuna götürdüünü, projeden memnun olduunu söyledi.

Adile Bozkur ise yalnz yaayan ve yemek yapacak durumda bulunmayan komusuna elinden geldii kadar yardmc olmaya çaltn dile getirdi.

Yldz Güne, belediyenin projesi sayesinde kimsesiz yallarn evine scak yemek girdiini anlatarak, Komum evde tek yayor ve yemek yapacak durumda deil. Bu, çok güzel ve yerinde bir uygulama. Bata anlurfa Büyükehir Belediyesi Bakan Nihat çiftçi olmak üzere emei geçen herkese teekkür ediyorum. diye konutu.

Projeden yararlanan Aye Salam (75) ise komusunun getirdii scak yemekle karnn doyurabilmenin mutluluunu yaadn belirtti.

Zeliha Alay (74), belediye ve komusunun sayesinde scak yemek yiyebildiini ifade etti.

Yallk nedeniyle ayaa zor kalktn kaydeden Alay, Allah belediyeden ve bana yemek yapp getiren komumdan raz olsun. Onlar olmasa halim periand. Onlarn sayesinde yorulmadan scak yemeim evime kadar geliyor. dedi.

Ferika Uslanmaz da yalnz yaadn ve gelirinin olmadn, proje sayesinde yemek sknts yaamadn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git