Komutanlar "Beyaz Fırtına" tatbikatında

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde kuvvet komutanlarıyla Doğu Akdeniz ve Ege sularında icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı'na katılan unsurları denetledi.

Haberler 21.05.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TCG GAZANTEP FIRKATEYN Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Terörle mücadelemiz 365 gün ayn iddet ve tempoda devam ediyor. Belli bir noktaya gelindi. çalmamz, gayretimiz bunu bir ekilde sonlandrmak ve en son teröristi etkisiz hale getirerek bu ii bitirmek. dedi.

Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Yaar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutan Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Dou Akdeniz ve Ege sularnda icra edilen Beyaz Frtna Tatbikatna katlan unsurlar denetledi.

Denetlemeleri kapsamnda Antalyaya giden Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, buradan helikopterlerle tatbikatn sancak gemisi TCG Gaziantepe gitti. Komutanlar tayan Deniz Kuvvetleri Komutanlna bal helikopterler Dou Akdenizde seyir halindeki frkateyne indi.

Orgeneral Akarn geliinin ardndan Genelkurmay Bakanl forsu gemiye toka edildi. Akar ve beraberindeki komutanlar geminin güvertesinde Donanma Komutan Koramiral Ercüment Tatlolu karlad. Denizci üniformas giyen Orgeneral Akara TCG Gaziantep frkateyninin apkas takdim edildi.

Beyaz Frtna Tatbikatna ilikin brifing alan Orgeneral Akar, TCG Giresun ve TCG Meltem gemileri arasnda malzeme alveriini gösteren posta çantas alma-verme eitimini TCG Gaziantep frkateyninden takip etti.

Akar ve beraberindeki komutanlar daha sonra geminin sava harekat merkezine geçti. Orgeneral Akar, buradan telekonferans yöntemiyle tatbikat unsurlaryla görütü, eitim faaliyetlerine ilikin talimatlarn iletti. Tatbikatlar önemli frsatlar olarak nitelendiren ve bunlarn iyi deerlendirilmesi gerektiini vurgulayan Orgeneral Akar, Farkl zamanlarda deiik krizlerle karlatmzda görevlerimizi tam olarak yapabilmemiz için bu günleri çok iyi kullanmamz lazm diye konutu.

- 15 Temmuz hain darbe giriimi...

Orgeneral Akar, sava harekat merkezindeki denetlemelerinin ardndan gemi personeliyle bir araya geldi. 19 Mays Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramnda söz konusu ziyareti gerçekletirmekten duyduu memnuniyeti dile getiren Akar, 15 Temmuz hain darbe giriiminden sonra, bu ihanetten sonra, birtakm skntlar yaand ama biz güçlendik. FETÖ üyelerinden temizlendikçe güçlendiimizi görüyoruz. Türk Silahl Kuvvetlerinin tüm unsurlar bundan önceki dönemden çok daha fazla görevleri çok daha büyük bir baaryla, istekle, heyecanla yerine getirdi. diye konutu.

Türk Silahl Kuvvetlerinin en önemli görevini caydrclk olarak nitelendiren Orgeneral Akar, Ate gücümüzle, manevra kabiliyetimizle, muhabere imkan ve kabiliyetlerimizle Türk Silahl Kuvvetleri etkin ve caydrc bir güç olarak görev yapyor. ifadesini kulland.

- Terörle mücadele

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin yan sra Suriyenin kuzeyindeki bölgelerde de terör örgütlerine yönelik mücadelenin devam ettiini hatrlatan Orgeneral Akar, unlar söyledi:

dlibde, Afrinde, El Babda, Fratn dousunda çok deiik ilgi ve etki sahalarmzda faaliyetlerimiz sürüyor. Dier taraftan Dou Akdenizden balayp Egede, Karadenizde bir sürü faaliyet, soru ve sorun var. Bunlarn hepsinin takibi gerekiyor. Bunlar için her türlü tedbirin alnmas gerekiyor. Türk Silahl Kuvvetleri ülkemizi korumak ve kollamak, birliimizi, bütünlüümüzü salamak için milletimizin emrinde daima görevini sürdürüyor. Türk Silahl Kuvvetleri kendisine verilen görevi bundan önce olduu gibi alnnn akyla yerine getirecektir. Teröristle mücadeleye kararllkla devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleye devam edeceiz. Bugüne kadar yaptk bundan sonra da yapacaz. Gece gündüz, yaz k demeden mücadeleyi sürdürüyoruz. Dou ve Güneydouda terörle mücadele ilkbahar-yaz, sonbahar-k olarak ayrlyordu. Bunu kaldrdk, terörle mücadelemiz 365 gün ayn iddet ve tempoda devam ediyor. Belli bir noktaya gelindi. çalmamz, gayretimiz bunu bir ekilde sonlandrmak ve en son teröristi etkisiz hale getirerek bu ii bitirmek.

- Özgür Suriye Ordusu da çok büyük kahramanlklar yapt

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Suriyenin kuzeyindeki terör unsurlarna yönelik Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlarnn baaryla gerçekletirildiini anmsatan Orgeneral Akar, Afrinde teröristlerden temizlenen bölgede çok ciddi sayda el yapm patlayc ve mayn var. Arkadalarmz bunlarn temizlenmesine yönelik çalmalarn sürdürüyor. dedi.

Orgeneral Akar, Zeytin Dal Harekat kapsamnda güvenlik güçlerinin görevlerini büyük bir koordinasyon içinde baaryla yaptn belirterek, Ayrca Özgür Suriye Ordusu da orada çok büyük kahramanlklar yapt, çok büyük baarlar salad diye konutu. Orgeneral Akar, unlar kaydetti:

Zeytin Dal Harekatn icra ederken gerçekten yedi iklim, üç ktada at koturan atalarmzn yapt gibi bar, istikrar, güvenlik, adalet için çalmalarmz sürdürdük. u anda da orada dier hiçbir ülkenin yapmad hassasiyette yaplan planlamalar ve uygulamalar sonucunda herhangi bir masum insana zarar vermeden bu faaliyet tamamland. Buna ramen süreçte çok ciddi anti propaganda yapld. Bunun ne olup olmadn anlamak için, çok basit, daha önce yaplan operasyonlardaki Musula, Halepe, Rakkaya, Dou Gutaya bakn, bir de harekattan sonra Afrine bakn. Orada gerçekten tarihimize, kültürümüze yarar bir ekilde, son derece dürüst, temiz ekilde planlamada ve icrada bulunduk. Bundan dolay tüm arkadalarmz kutlamamz lazm.

- Hiç kimsenin yanl hesap yapmamas lazm

Son dönemde Ege Denizinde gelimelere de deinen Orgeneral Akar, öyle devam etti:

Samimiyetle söylüyoruz, biz iyi komuluk ilikileri içinde uluslararas hukuk kurallarna, ikili anlamalara, denizcilik kurallarna saygl olarak faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz. Ancak una da her zaman inanyoruz, Türk Silahl Kuvvetleri mensuplar olarak, Ölürsem ehit kalrsam gazi anlayyla yola çkm insanlar olarak diyoruz ki, Biz Afrindeki faaliyetleri de yürütürüz, Douda, Güneydoudaki faaliyetleri de yürütürüz. Gerekirse baka alanlarda, Akdenizde, Egede bize düecek bir görev olursa onu da vatanmz, milletimiz için gözümüzü krpmadan yerine getiririz. Dolaysyla bu konuda hiç kimsenin yanl hesap yapmamas lazm. Esas olan iyi komuluk ilikileri, dostluk, insan haklarna saygdr, uluslararas hukuka uymaktr. Bu konuda tezlerimizi uygun yerlerde, zamanlarda dile getiriyoruz. Diyalog ve i birlii çalmazsa tereddütsüz ekilde yetkilerimizi kullanacamz her zaman ifade ettik. Karadenizdeki faaliyetleri de yakndan takip ediyoruz. Oradaki dostluun, i birliinin, bar ortamnn, güvenliin, istikrarn sürmesi için bunu oradaki sahilda ülkelerle konuuyoruz. Onlarla i birliimizi sürdürmeye çalyoruz. Bu konuda deiik zamanlarda toplantlar yaplyor. Gelimeleri yakndan takip ediyoruz. Ama her zaman olduu gibi bizim hedefimiz göreve hazr, her türlü modern araç gereci kullanacak yetenee sahip eitimli personeliyle, vurucu gücüyle bir Deniz Kuvvetleri bizim hedefimiz, hep birlikte buna çalyoruz. Kara ve Hava Kuvvetlerimiz için de bu geçerli. Hep birlikte çalmalarmz sürdüreceiz.

- ftar gemide yapt

Konumasnn ardndan Orgeneral Akar, beraberindeki komutanlarla TCG Gaziantep frkateyninin erba-er salonuna geçti. Orgeneral Akar, burada askerlerle bir süre sohbet etti. Gemiden yaplan TCG Gaziantep için iftar vakti anonsunun ardndan yemek duas yapld.

Allahmza hamdolsun milletimiz varolsun ifadelerinin ardndan askerlere Afiyet olsun diye seslenen Orgeneral Akar, askerlerle iftar yapt.

Orgeneral Akar, iftar sonrasnda askerlere sigara içip içmediklerini sordu. Baz subay ve astsubaylarn sigara içtiklerini belirtmesi üzerine Akar, onlardan sigaray brakmalarn istedi.

Ana Sayfaya Git