Konser verdiler

MARDİN Büyükşehir Belediyesi'nce 'Sanat Engel Tanımaz' projesi kapsamında, 6 aylık kursa katılan engellilerden oluşturulan Engelsiz Mardin Müzik Topluluğu, ilk konserini verdi. Vali Mustafa Yaman'ın da izlediği konser, büyük ilgi gördü.

Haberler 21.04.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca balatlan Sanat Engel Tanmaz projesi kapsamnda, kursta 6 ay eitim verilen engellilerden Engelsiz Mardin Müzik Topluluu oluturuldu. Topluluk üyeleri, çalmay örendikleri çeitli müzik aletlerini de alp, ilk konserlerini verdi. Atatürk Kültür Merkezindeki konserde türkü seslendirip, iir okuyan engelliler, büyük beeni toplad. Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamann da izledii konsere youn katlm saland.

MÜZK GRUBU KONSER

Mardinin artk huzur ehri olduunu belirten Vali Yaman, Mardin, her alanda ilerliyor. Bunda emei geçen herkese teekkür ederim. Mardin sizin sayenizde engelli ve çocuk dostu ehir oluyor. 1,5 senedir sizin için çalyoruz, dedik. Koyduumuz hedefleri hep beraber sizin de desteinizle yerine getiriyoruz ve baaryoruz. Yeniden yazdmz bu ehrin hikayesini birlikte baaracaz. Her an sizler için çalacaz dedi. Mardin Sakatlar Dernei Bakan Hasan Anuk ise konser için verilen destek dolaysyla Vali Yaman ve ekibine teekkür etti.

Müzik topluluu üyelerinden görme engelli rehber öretmen Riyad Tezcan ise projede yer ald için çok mutlu olduunu belirterek, Her zaman aklmda olan projeydi. Valilik ve büyükehir belediyesi bize destek oldu. Herkese örnek olabilecek bir proje. Engelli bireyler, kendilerini evlerine hapis etmesinler. steyince baarabilirler diye konutu. Konumalarn ardndan protokol üyeleri ve Engelsiz Mardin Müzik Topluluu üyeleri fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git