Köprü istiyor

Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünün Aktaş mezrasında oturan Kemal Okuyucu'nun (55), okula giden servis aracına ulaştırmak için çaydan geçerken sırtına aldığı Serhat (12) ve Ruken (10), evlerine giden yola köprü yapılmasını istiyor.

Haberler 04.11.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Karlova ilçesine bal Kaynarpnar köyünün Akta mezrasnda oturan 3 çocuk babas Kemal Okuyucu, Yedisu ilçesinde örenim gören 3üncü snf örencisi Rukeni her gün, yatl bölge okulunda kalan olu 6nc snf örencisi Serhat ise haftann 2 günü servis aracna ulatrmak için 4 kilometre yol gidiyor. Srtna ald çocuklaryla dalar ap, çaylardan geçen Okuyucu, okul çk da onlar alp, ayn yoldan dönüyor. Servisin mezraya ulaabilmesi için Peri çay üzerine köprü kurulmasn isteyen kardeler, yolda zaman zaman tehlike atlattklarn söyledi.

ATIN ÜZERNDE KIZIMLA BRLKTE SUYA DÜTÜK

Ei Arzu Okuyucu (40) ile yaz mevsiminde ot biçerek geçimini salayp, çocuklarn okutan Kemal Okuyucu, yol güzergahnda bulunan Peri çaynda kz Ruken ile suya dütüünü ve ölüm tehlikesi yaadn anlatt. Mezralarna yap ulamn salanmas için köprü yaplamas gerektiini anlatan Okuyucu, lkbahar aynda kzm ve olumu yine okula götürürken komumuzun atna binerek yola koyulduk. Tam suyun ortasndan karya geçerken su birden çoald, aknt bizi ve at sürükledi. Kzm suyun içinde kaybolmutu. Kendimi geçtim onu ararken baktm atn ipini skca tutmu atla beraber sürükleniyordu. Yaklak 50 metre sürüklendikten sonra suyun kenarna geldiimizde orda bekleyen köylülerinde yardmyla kurtulduk dedi.

Bir daha o an yaamak istemediklerini ve çok etkilediklerini ifade eden Okuyucu, isteklerinin sadece bir köprü olduunu söyledi.

BOULMAMAK çN AZIMI BURNUMU SIKI TUTTUM

Yedisu lk Okulunun 3üncü snfnda örenim gören Ruken, babasyla birlikte Peri çaynda boulma tehlikesi geçirdikleri olaydan çok korktuunu anlatarak, Babamla ata binerek karya geçiyorduk. Suyun içerinde atla birlikte suya dütük. Ben boulmamak için azm burnumu sk tutarak arada suyun üzerine çktmda nefes alyordum. çok korkmutum inallah bir daha böyle bir ey olmaz diye konutu.

Yedisu Yatl Bölge Orta Okulunun 6nc snfnda örenim gören Serhatn tek istei babasnn yaad bu zorluktan kurtulmas için mezralarna köprü yaplmas olduunu söyledi.

Öte yandan Okuyucu ailesinin yan sra mezrada yaayan baz köylüler de Peri çaynda geçerken tehlike atlatt örenildi.

Ana Sayfaya Git