Köprü su altında!

Siirt'te su tutmaya başlayan Ilısu Barajı havzasında suların yükselmesiyle beraber yıllardır vatandaşlar tarafından kullanılan Billoris Köprüsü sular altında kaldı. Köprüyü görmeye gelen vatandaşlar bölgeye akın ederken, tekne turları da başladı.

Haberler 14.01.2020 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Barajnn su tutmaya balamasyla birlikte Siirt kent merkezine 20 kilometre uzaklkta bulunan Biloris Köprüsü sular altnda kald. Vatandalar, yllardr geçi güzergah olarak kullanlan köprünün son halini görmek için bölgeye akn etti.

BARA ALTINDA KALDI

Vatandalar, sularn yükselmesiyle birlikte baraja getirilen teknelere binerek turlar düzenliyor. Sular altnda kalan köprüyü ailesi ile birlikte görmeye geldiini belirten Servet Yolba adl vatanda, yllarca kullandklar köprünün su altnda kaldn, son kez ailesiyle birlikte köprüyü görmeye geldiklerini söyledi. Yolba, Baraj sularnn yükselmesiyle beraber köprü su altnda kald. Biz de bu nostalji görüntüyü görmek, yaamak adna son bir kez görmek adna ailemizle birlikte buraya geldik. Havann güzel olmasyla birlikte vatandalarda görüyorsunuz buraya akn etti. Bizim buralar eskiden kullandmz yollard. Sular altnda kalmasn örenmemizle birlikte gelip görmek istedik. Hava çok güzel tadn çkarmaya çalyoruz dedi.

TEKNE TURU YAPTILAR

Ailesi ile birlikte çocukluunun geçtii yeri göstermek ve tekne turu yapmak için geldiini belirten Cüneyt Demir adl vatanda, su altnda kalan köprünün son halini görmek için bölgeye geldiklerini söyledi. Demir, çocuklarla birlikte buraya geldik. Buras eskiden nehirdi baraj yaplmasyla birlikte sular altnda kald. Su tam olarak dolmadan, çocukluumun geçtii yerleri aileme göstermek istedim. O yüzden mutluyuz teekkür ediyoruz baraj yapanlara. nallah bölgeye hayrl uurlu olur. u anda tekne turlar da balad, tekneye binmeyi düünüyoruz diye konutu.

ükrü çoban adl vatanda ise, Son halini görmeye geldik. Son sefer bu hafta öyle görünüyor. Bir daha görmeyeceiz. Manzaray görüyorsunuz inallah bu saatten sonra gemiyle gidip geleceiz. Güzel oldu teekkür ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git