Korkunç gerçek!

DİYARBAKIR'da bir ortaokulda eğitim gören ve şu anda 12 yaşında olan F.B. adlı kız çocuğu, rehberlik servisinin isteği üzerine yazdığı otobiyografisinde 8 yaşından beri cinsel istismara uğradığını anlattı.

Haberler 20.04.2017 - 13:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde bulunan bir ortaokulda eitim gören F.B., rehberlik servisinin istei üzerine özgeçmiini yazd. 8 yandan bu yana evlerinin bulunduu mahalledeki mobilyacnn cinsel istismarna uradn yazan F.B., en son 2016 ylnn Eylül aynda ayn kiinin kendisine istismarda bulunduunu anlatt. F.B.nin özgeçmii ile ilgili yazy okuyan rehberlik öretmeni, küçük çocuun cinsel istismara uradn ailesine bildirdi. Olay örenen çocuun ailesi polise giderek ikayetçi oldu. Gözaltna alnan 28 yandaki N.D., adli kontrol karar ile serbest brakld.

CNSEL STSMAR

Olayla ilgili soruturmay yürüten savclk, üpheli H.D. hakknda, çocuun cinsel istismar suçundan 8 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, madur F.B.nin 8 yandan 12 yana kadar, ayn mahallede mobilyaclk yapan N.D. tarafndan, toplam 3 kez cinsel istismara urad belirtildi. üphelinin sokakta oynayan maduru yanna çararak cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, N.D.nin suçlamalar kabul etmediini söyledi. Küçük kzn olay gören arkadalarnn tank olarak ifadesinin alndn belirten savc, tanklarn da olay doruladn ifade etti. üphelinin deiik zamanlarda birden fazla kez madura kar cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, N.D.nin cezalandrlmasn istedi. ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuksuz sank N.D.nin yarglamasna Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Davann ilk durumasnda kimlik tespitlerini yapan mahkeme, madurun yann küçük olmas gözetilerek, genel ahlak nedeniyle yarglamann kapal yaplmasna karar verdi. Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn durumaya katlma talebi de kabul edildi.

Ana Sayfaya Git