Korkusunu yenince!

Korkusunu yenip kedi dostu olan esnaf çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor

Haberler 05.10.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda korkusunu yenerek kedi dostu olan Ahmet Barut, çocuklara hayvan sevgisi alyor.

Kedilerle dostlua uzanan hikayesini anlatan Barut, kedi korkusunu 2 yl önce hayvansever bir arkadann desteiyle yendiini söyledi.

Barut, Dokunamyordum. Kedilere alerjim vard. Dokunmaktan bile ürküyordum. Zamanla bunu atlattm ve kedilere dokunmaya baladm. Daha sonra kendiliinden geldi o sevgi. Sevgi ile kedilere olan alerjim yok oldu. Artk kedilerle kontak kurmakta hiç zorluk çekmiyorum. dedi.

Kedilere hem sevgi gösterdiini hem de gda ihtiyaçlarn karladn belirten Barut, Bu mahallede yaklak 40 kedi var. Yemek datrken de dii, gebe ve yavrulara pozitif ayrmclk yapyorum. çünkü onlar yemee ulamada zorluk çekiyor. Satn aldm cier ve dier yemleri kedilere ulatryorum. diye konutu.

- Mahalledeki kediler çocuklar tarafndan da korunan ve beslenen bir konuma geldi

Barut, kedilerle iletiim kurmann kilit noktasnn güvene dayandn aktard.

Kediye güven vermek ve yaklamak için önce elinizi burnuna götürerek koklamasna izin vereceksiniz ifadesini kullanan Barut, korkuyu kedilerle birlikte yendiklerini belirtti.

Barut, hayvanlara duyduu sevgiyi çevresinde bata çocuklar olmak üzere herkese alamaya çaltn dile getirerek, böylece mahalledeki çocuklarn hayvanlara kötü davranmasnn da önüne geçtiini vurgulad.

çocuklarn daha önce korku nedeniyle kedilere kar iddet içeren yaklamlar olduunu anlatan Barut, Kediler hakknda çocuklara bilgi verdim. Korkmamalar gerektiini, kedilerin zararsz olduunu söyleyerek onlara yaklamalarna vesile oldum. Ta atma olaylar zamanla yemeklerini kedilerle paylamaya dönütü. Bu sevindirici bir durum. Artk bu mahallede kediler çocuklar tarafndan da korunan ve beslenen bir konuma geldi. deerlendirmesinde bulundu.

Barut, mahalledeki her bir kediye çocuklarla isim verdiklerini ifade ederek, mahalle sakinlerinin de hayvan sevgisinden dolay kendilerini tevik ettiini, teekkürlerini ilettiini aktard.

Ana Sayfaya Git