Korona savar Antep fıstığı

Tıbbi Beslenme Danışmanı Uzm. Dr. Eyyüb Yılmaz, Gaziantep’in dünyaca ünlü ürünleri arasında yer alan Antep fıstığının yeni tip korona virüse karşı koruyucu özelliği olduğunu söyledi.

Haberler 31.08.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tbbi Beslenme Danman Uzm. Dr. Eyyüb Ylmaz, kavrulmam Antep fstnn içerisinde bulundurduu vitaminlerin hücre güvenlik duvarn güçlendirdiini ifade etti. Yeni tip korona virüse (Covid-19) kar her gün bir avuç kavrulmam Antep fstnn koruyucu bir tedbir olacan belirten Dr. Ylmaz, hücre duvarnn nasl güvenli hale geleceini anlatt. Ylmaz, Bugüne kadar anlatlan bütün tedbirlerin yannda bence en önemlisi hangisi diye soracak olursanz hücrenin kendi güvenli duvar. Hücre zar bildiiniz üzere çok özel yalardan oluur ve bu ya yaplar eer salkl yalardan temin edilecek olursa hücre duvar da daha güvenli yapya ular dedi.

Hücrenin güvenlik duvar için kavrulmam yemilerin önemli olduunu kaydeden Dr. Ylmaz, Bütün bu bahsettiim güvenlik duvarnn ihtiyac olan bu mozaik ya yapsn en iyi hangi besinlerle destekleyebiliriz sorusunun cevab kavrulmam yemilerdir. Özellikle de Antep fstnn ne kadar güçlü bir güvenlik duvar oluturabileceini söyleyebilirim. Mevsimi olduu için Antep fst her gün bir avuç öün olarak tüketildii taktirde kiinin içeriindeki vitamini çok kymetli omega yalarnn her birinde özel miktarda bulunan bu ya hücreye transfer ettiiniz zaman hücre duvarndaki güvenlii en üst düzeye tayacaksnz ifadelerini kulland.

Antep fstnn faydalar nelerdir?

Antep fstnn içerisinde yer alan B6 vitamini krmz kan hücrelerine oksijeni tayan bir molekül olan hemoglobin oluumu gibi çeitli ilevler için önemlidir. Antep fst ayn zamanda potasyum bakmndan da zengindir. Bir avuç Antep fst bir adet büyük muzun yarsndan daha fazla potasyum içermektedir. Antioksidanlar salmz için ciddi önem tamaktadr. Hücre hasarn önler ve kanser gibi hastalklarn riskini azaltmada önemli bir rol oynarlar. Antep fst çou kuruyemi ve tohumdan daha fazla antioksidan içerir.

Ana Sayfaya Git