Koronun reytingi arttı!

Uçakta10 bin metrede verdikleri konser, Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosuna ilgiyi artırdı.

Haberler 27.05.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Devlet Klasik Türk Müzii Korosu, 12 Maysta Ankarada düzenledikleri turnenin ardndan uçak ile kente dönerken, 10 bin metre yüksekte konser vererek yolcular coturdu. Uçakta çekilen görüntüler sosyal medyada büyük yank uyundran koro üyeleri, daha sonra herkesi 25 Maysta Diyarbakrda verecekleri konsere davet etti. Uçakta anonsu yaplan konseri dün Cahit Stk taranc Kültür Merkezinde gerçekletiren Diyarbakr Devlet Klasik Türk Müzii Korosu, izleyenlere ve unutulmaz bir gece yaatt.

KONSER ERMEN SANATçI BALATTI

Uçaktaki konseri ilk balatan ve 25 yl Amerikada yaayan ünlü udi Ermeni sanatç Yervant Bostanc oldu. Bostanc ilk türküyü mrldadktan sonra, dier koro üyelerinin de kendisine elik etmesiyle uçak konserinin gerçekletiini dile getirerek, görüntülerin yaynlanmasnn ardndan Amerikadan çok sayda mesaj aldn söyledi. Bostanc,unlar söyledi:

Uçakta sesimizi yükseltikten sonra 30 kiilik koromuz birden türkü söyleme balad. Türkülere uçaktaki herkes elik etti. Biz de bu duruma ardk. Baktk güzel gidiyor, türküleri arka arkaya sralamaya baladk. Uçaktakiler ellerindeki telefonlarla bizi çekmelerini gördükten sonra sesimizi sahnedeymi gibi daha fazla yükseltik. 25 yl boyunca Amerikada kaldm. O görüntülerden sonra Amerikada çok sayda mesaj aldm. Diyarbakrn bu nadide korosunun isminin birdenbire bir yldz gibi parlamas bizi mutlu etti. yi ki Türkiyeye gelmiim, iyi ki memleketim Diyarbakra gelmiim, iyi ki bu korodaym.

O COKUYLA BRLKTE SESMZ DUYURDUK

Ses sanatçs Canan Timur ise, zmirli olduunu ve 10 yldr Diyarbakrda yaadn belirterek unlar anlatt:

Bu kenti çok seviyorum. Diyarbakrn misafirperverliini, insanlarn, kültürünü, doalln, hereyini çok sevdim. Bundan dolay 10 yldr burada görev yapyorum, burdan gitmeyi hiç düünmüyorum. Uçaktayken Diyarbakr görünce, özellikle Yervant Bey topran görünce türkü söylemeye balad. O cokuyla birlikte sesimizi duyurduk. Uçaktakiler de bize elik etti. Bu sevinçle ben de konserimize davet etmek, bizi burada dinlemeleri için, farkmza varmalar için bir anons yaptm. Diyarbakr halk sanata çok dükün.

Diyarbakr Devlet Klasik Türk Müzii Korosu Müdürü Derya Akkoç da, uçakta verilen konserin koronun tantm için çok önemli etki oluturduunu kaydederek öyle dedi:

Korumuz, Diyarbakrdaki müzikseverlere hizmet vermek amacyla kurulmutur. Her ses ve saz sanatçlarmz farkl illerden geldii gibi Diyarbakrl olanlar da içlerinde var. Geçtiimiz günlerde turneden döndüümüzde mehur uçak konserimiz gerçekleti. Bu konserin koromuzun tantm açsndan çok önemli katks oldu.

MAç, DZ ZLEMEY BIRAKIP BZE GELYORLAR

Uçaktaki konser görüntülerinin yaynlanmasyla çok sayda kii tarafndan arandn anlatan Diyarbakr Devlet Klasik Türk Müzii Koro efi Tanju Demirkol da, ilk kez böylesi bir tantama ahit olduklarn söyledi. Demirkol, öyle konutu:

Diyarbakra geldikten sonra, telefonlarmz nereden bulmular bilmiyorum, bizi arayp, Konserleriniz ne zaman, siz Diyarbakrda msnz? gibi sorular sordu. Biz 1991 ylndan beri Diyarbakrda olduumuzu söyledik. Bu kentin kültüründe müzie ilgi var. Biz güzel müzik yapyoruz. Ama malum olaylardan dolay bizi tanyamadlar. nsanlarmz akamlar konserlerimize gelemiyorlard, bazen konser veremedik. Bundan sonra çok güzel konser etkinliklerimiz olacak. Artk futbol maçlar ve dizlileri izlemeyi brakp, bizi dinlemeye geliyorlar.

Ana Sayfaya Git