Korucu olmak istiyorum!

Bingöl'ün Genç ilçesinde, geçen yıl PKK'lıların saldırısı sonucu 28 yaşında şehit olan polis memuru Murat Yıldırım'ın Diyarbakır'daki baba evinde matem dinmiyor.

Haberler 24.10.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç ilçesinde 22 Ekim 2016da zrhl polis aracnn geçii srasnda PKKl teröristlerin bomba yüklü araçla gerçekletirdii, polis memurlar Murat Yldrm ve Hakan Akderenin ehit olduu, 5i güvenlik görevlisi 13 kiinin yaraland saldrnn yl dönümünde kaybedilen canlar için duyulan ac ilk günkü gibi taze.

Saldrda ehit olan polis memuru Yldrm için Ergani ilçesinin Kemaliye Mahallesindeki baba evinde mevlit verildi.

ehit babas Kemal Yldrm, büyük acy derinden yaarken, olunun hiç göremedii ve Murat ismini verdii Erzurumdan gelen torunu ile teselli bulmaya çalyor.

Elinde ehit babasnn fotorafn tayan 4 aylk torununu öpüp koklayan acl baba, teröre tepkili.

- Bir çocuum gitti ama be çocuum daha var

Yldrm yapt açklamada, aclarnn çok büyük olduunu söyledi.

Olunun ehit dümesinden dolay yaadklar derin üzüntüyü dile getiren Yldrm, saldrdan aylar sonra dünyaya gelen torunlarnn büyük teselli olduunu belirtti.

Yldrm, torununa ehit olunun ismini verdiini anlatarak, Bir çocuum gitti ama be çocuum daha var. Onlar da elimden geldii kadar polis yapacam. Onlar da Allah ve vatanm için fada etmeye hazrm. Kabul ederlerse köy korucusu olup silahmla onlarla mücadele ederim. dedi.

- Bir Murat ehit ettiler ama bin tane Murat dodu

Terör örgütünün sonunun hüsran olacan vurgulayan Yldrm, Onlar bir Türk polisini ehit ettiklerini sanmasnlar. Bir Murat ehit ettiler ama bin tane Murat dodu. Bu onlarn sonudur, son çrpnlardr. Acmz çok büyük ama devletimizin ve milletimizin ba saolsun. ifadelerini kulland.

Yldrm, teröristlerin hem bu dünyada hem de öbür dünyada bu yaattklar aclarn hesabn vereceklerini dile getirerek, bu yaptklarnn yanlarna kalmayacan aktard.

- Kimse bu ülkeye boyun ediremeyecek

ehidin amcas Yaar Yldrm da yaadklar acy unutmadklarn, unutmalarnn mümkün olmadn belirtti.

Terör örgütünün bu saldrlarla bir yere varamayacana dikkati çeken Yldrm, Görevi banda iradeli bir Cumhurbakanmz var. Bu ülke teröre her türlü darbeyi indirecek güçte. Hainlerin bir yere varmalar hiç mümkün deil. diye konutu.

Yldrm, Türkiyede hükümetin, askerin, polisin ve 80 milyonun teröre kar son derece etkili bir mücadele verdiini dile getirerek, Herkes elinden gelen mücadeleyi verirse ülke ayakta duracak. Kimse bu ülkeye hiçbir zaman boyun ediremeyecek. eklinde konutu.

Amca Yldrm, Türk, Kürt birlikte mücadele verildiinde her eyin üstesinden gelineceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git