Korucu olurdum

"Yatalak olmasaydım eşimin silahını alır seve seve korucu olurdum"

Haberler 17.04.2018 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKl teröristlerce düzenlenen hain saldrda ehit düen güvenlik korucusu Malik Yldz, ardnda felçli bir e ve 2 çocuk brakt.

Kulp ilçesinde 3 Nisanda PKKl teröristlerce gerçekletirilen saldrda ehit düen 38 yandaki güvenlik korucusu Yldzdan geriye felçli bir e ve 2 çocuk kald. Geçen yl geçirdii beyin kanamas sonucu vücudunun bir ksm felçli olan ehidin ei Müddet Yldz, hastalnda da kendisine büyük destek veren Malik Yldz kaybetmenin üzüntüsünü yayor.

Müddet Yldz, einin güvenlik korucusu olmadan önce inaatlarda çaltn, daha sonra güvenlik korucusu olduunu ve 2 yldr bu görevi yürüttüünü anlatt.

Geçen yl geçirdii beyin kanamas sonucu hastalandn belirten Yldz, 20 günü youn bakm olmak üzere 2 ay hastanede tedavi gördüünü, einin evde olduu zamanlarda kendisine her konuda yardmc olduunu ifade etti.

Yldz, Eim seve seve bu ie girdi, kimseden de korkmuyordu. Göreve gittiklerinde ben hastalmdan dolay korkuyordum ama bana korkma ben seve seve görevime gidiyorum seve seve de ehit olmay istiyorum. Ben o zalimlere boyun emiyorum, çok ükür bamz dik. O çakallardan m korkacam. diyordu. Bana da çocuklarma da yardmc oluyordu ama görevi olduu zaman hepimiz atete de olsak görevine gidiyordu. diye konutu.

- Onlar var olana kadar biz onlarn peinde olacaz

Einin kannn yerde kalmadn, onunla gurur duyduunu, teröristlerin varlnn asla gözünü korkutmadn anlatan Yldz, unlar söyledi:

Zalimler ald onu benden. Allah onlar kahretsin, kökünü kazsn. Onlar var olana kadar biz onlarn peinde olacaz. Onlardan korkmuyorum, imdi bana kurun sksalar da dik dururum. O çakallardan asla korkmam. Brakt bu bayrak en büyük armaan, en büyük hediyedir bizim için. çok ükür ki ehit ailesiyiz. Bamz dik. Eer ben bu ekilde yatalak olmasaydm, eimin silahn alrdm seve seve korucu olurdum, vatanm ve Türkiyem için mücadele ederdim. Yeter ki bayramz yerde kalmasn, canmz da kurban olsun.

ehidin kz Beyza Yldz (16) ise babasnn hiç kimseyi üzmediini ve krmadn, onunla arkada gibi olduklarn, sürekli ehitlikten bahsettiini ve teröristlerden hiç korkmadn aktard.

- Bazen anne bazen baba oluyordu

Ben ehit olursam üzülmeyin, diyordu. çok ükür bize erefli bir ekilde ehit ailesi ismini verdi, o yüzden ona minnettarz. çimiz yanyor, Allah onlarn da içini yaksn ama yine de üzülmüyoruz çünkü babamz ehit oldu çok ükür. diyen Yldz, sözlerine öyle devam etti:

Babam annemi srtna alp binadan 5. kata kadar çkarrd ve of dahi demezdi. Her zaman annemi bana emanet ederdi ona iyi bak derdi, incitmemi istemezdi. Bana anne gibi davranyordu. Bazen anne bazen baba oluyordu. Yemek, ev ileri ve her konuda yardm ederdi. Babam araba almay çok istiyordu. Araba alp hepimizi gezmeye götürecekti. Annemiz hasta olduu için onu mutlu etmeyi istiyordu. O hasret içinde kald. Ben en çok da onu unutamyorum. Babamn bu hayalini ben gerçekletirmek istiyorum. çimiz ne kadar yansa da bamz dik çok ükür.

- Allah bu devleti ve cumhurbakanmz bamzdan eksik etmesin

ehidin annesi Raziye Yldz (54) da 4 olundan 3ünün güvenlik korucusu olduunu belirterek, Olum sakin biriydi, kimseye zarar yoktu. ki kardeim ve amcamn çocuklar korucudur, ben de korucu olacam diyordu. Hepimiz raz olduk ailemizin hepsi korucudur. Hepimizin ba sa olsun, vatan sa olsun. Hamdolsun ki doru yolda gidiyor çocuklarmz. ehitlerin yolunda gidiyorlar, bizim de bamz dik çok ükür. Allah bu devleti ve cumhurbakanmz bamzdan eksik etmesin. Olumun intikamn aldlar, bu bize yeter. diye konutu.

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 3 Nisanda PKKl teröristlerce gerçekletirilen saldrda 1 güvenlik korucusu ehit olmu, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ile 1 sivil vatanda yaralanmt.

Ana Sayfaya Git