Korucular gün sayıyor

Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında 16 haftalık "Terörle Mücadele Harekatı" eğitimine katılan bin 45 güvenlik korucusu, uzman erbaş olarak mezun olmaya hazırlanıyor.

Haberler 05.04.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mezuniyetin ardndan uzman erbalar, daha önceden güvenlik korucusu olarak görev yaptklar il jandarma komutanlklarndaki asayi komando birliklerine görev yapacak.

Krkaaç 6. Jandarma Komando Eitim Alay Komutanlnda 16 haftalk Terörle Mücadele Harekat eitimine katlan bin 45 güvenlik korucusu, uzman erba olarak mezun olmaya hazrlanyor.

Teröristle mücadelede edindikleri tecrübeden daha fazla istifade edilmeleri ve daha etkin kullanlmalar amacyla görev yaptklar illerde istihdam edilmek üzere snavla Terörle Mücadele Harekat eitimine alnan uzman erbalarn zorlu eitimleri sürüyor.

Yaplan snavlarda baarl olan, 231i ehit yakn bin 45 uzman erba aday, Krkaaç 6. Jandarma Komando Eitim Alay Komutanlnda, tek er muharebe, meskun mahallerde teröristle mücadele, patlayc madde ve tuzaklarla mücadele, silah bilgisi ve at, da ve ormanlarda harekat, toplumsal olaylara müdahale ve ilk yardm konularnda dersler alyor.

Uzman erbalarn 8 Ocak 2018de balayan 16 haftalk Terörle Mücadele Harekat eitimleri, 27 Nisanda düzenlenecek törenle taçlandrlacak. Mezun olacak uzman erbalar, güvenlik korucusu olarak görev yaptklar il jandarma komutanlklarndaki asayi komando birliklerine görev yapmaya balayacak.

- Gönüllü korucular da faydalanabilecek

Öte yandan, güvenlik korucusu kaynakl uzman erba temininin, gönüllü güvenlik korucularn da kapsayacak ekilde, korucu istihdam edilen 32 kente yaygnlatrlmas için çalma balatld.

Bu kapsamda bin 441i güvenlik korucusu, bin 267si gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere 2 bin 708 korucu Jandarma Genel Komutanlna bavuruda bulundu.

Yaplan snavlarda baarl olan 849u güvenlik korucusu, 765i gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere bin 614 uzman erba aday, salk muayenesi için hastanelere sevk edildi.

Hastaneden Komando uzman erba olur raporu alan korucular, Yenifoça ve Krkaaçta bulunan jandarma komando eitim birliklerinde eitime alnacak.

Eitimlerini baaryla tamamlayan adaylar daha sonra Jandarma Genel Komutanl asayi komando birliklerinde tim personeli olarak görev yapacak.

- Uzman erbalar astsubay ve subay da olabilecek

Jandarma Genel Komutanl tarafndan yaplan düzenlemeyle en az ön lisans mezunu uzman erbalar arasndan dördüncü hizmet yln tamamlayp sekizinci hizmet yln bitirmemi olanlarn astsubayla, fakülte mezunu astsubaylardan ise en az kdemli çavu rütbesinde ve astsubay olarak dördüncü hizmet yln tamamlam, yedinci hizmet yln bitirmemi olanlarn subayla müracaat edebilmesinin de önü açld.

Terör örgütlerine kar güvenlik güçleriyle omuz omuza mücadele eden güvenlik korucular arasndan temin edilecek uzman erbalarn, yöre insan olmas, mahalli lisan bilmesi, bölgenin örf, adet ve geleneklerine hakim olmas ve operasyonlara beraber katlacaklar birliklerin üstün disiplininin ate ve manevra gücü ile birlemesi sonucunda Terörle Mücadele Harekatna önemli katk salamasn bekleniyor.

Bu arada, çileri Bakan Süleyman Soylunun 2018 yl TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda güvenlik korucularndan uzman çavu alnacana ilikin konumasnn ardndan 2803 sayl Jandarma Tekilat, Görev ve Yetkileri Kanununda 694 sayl kanun hükmünde kararname (KHK) dorultusunda yaplan deiiklikle istihdam edilecek uzman erba adaylarnn müracaat ya üst snr 27ye çkarlmt.

Bu kapsamda uzman erba olabilmek için Ar, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakr, Hakkari, Hatay, Kars, Mardin, Mu, Siirt, rnak, Tunceli ve Vandan 2 bin 85 güvenlik korucusu müracaat etmi, bin 45i eitime kabul edilmiti.

Ana Sayfaya Git