"Koruma altına alınan tarihi eserler turizme katkı sağlayacak"

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde çok sayıda tarihi eserin koruma altına alındığı, bunun turizme büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Haberler 11.06.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann tarihi Hasankeyf ilçesindeki Ilsu Baraj nedeniyle sular altnda kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalmalar tüm hzyla devam ediyor.

12 yl önce Devlet Su leri Genel Müdürlüü tarafndan balatlan Ilsu Baraj ve hidroelektrik santrali sebebiyle sular altnda kalacak baz eserler tanrken bazs da yerinde korunuyor. Bu kapsamda Ulucami, Osmanl Mescidi, Büyük Saray, Küçük Saray, Büyük Türbe, ç kale Mezarl ve Türbe olmak üzere tarihi eserler koruma altna alnyor.

Konuyla ilikin açklama yapan DS Ilsu Projesi 16. Bölge Müdürlüü, sular altnda kalacak olmas nedeniyle koruma altna alnan bu eserlerin, yaplacak yüzer limanla birlikte teknelerle, yatlarla ziyaret edilerek turizme büyük katk salayacan belirtti.

DS Ilsu Projesi 16. Bölge Müdürlüü açklamasnda;

Yukar Hasankeyf Antik Kentinin güçlendirme çalmalar hzla devam ediyor. Bu kapsamda Geogrid imalat da yaplmaktadr. Bu çalmalarn tamamlanmas ile Yukar Hasankeyfte bulunan Bata Ulucami, Osmanl Mescidi, Büyük Saray, Küçük Saray, Büyük Türbe, ç kale Mezarl ve Türbe olmak üzere tarihi eserler koruma altna alnacak, yaplacak olan yüzer limanla birlikte teknelerle, yatlarla ziyaret edilerek turizme büyük katk salanacaktr. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git