Kosova desteği

Mamuşa kentinden gelen heyet üyeleri, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve oturma eylemi başlatan ailelere desteklerini iletti.

Haberler 13.01.2020 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemine destek ziyaretleri devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ve 3 Eylülde oturma eylemi balatan aileleri, Kosovann Mamua kentinden gelen heyet ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Enerji Bir-Sen Genel Bakan Yardmcs Erkan Karahan, Eitim Bir-Sen Diyarbakr l Bakan Ramazan Tekdemir ve Enerji Bir-Sen l ube Bakan erif Yaarn da elik ettii heyet, eylemdeki annelere karanfil verdi.

KOSOVADAN GELDLER

Heyet adna konuan Buyar Morina, Diyarbakr annelerinin kutlu mücadelesini tebrik etmek ve onlara sabr dilemek için geldiklerini belirterek, Evladn terörün pençesine kaptrm, yürekleri yangn yeri olan annelerin sesini Kosovadan duyuyoruz. Türkiyenin ayana diken batsa etimizden parça kopuyor gibi ac duyuyoruz. dedi.

Annelerin evlatlarna kavumas için dua ettiklerini aktaran Morina, öyle konutu:

Anneler burada feryat ediyor, biz ekranda gözya döküyoruz. Teröre kaptrdnz çocuklarnza inallah tez elden kavuursunuz. Sanrm eyleminizde 4 ay geçti ve her türlü hava artlarna ramen buradasnz. Acnza ve gözyanza ortaz. Sevincinize de ortak olmak isteriz. Allah evladnz size balasn. Kosovadan, Mamuadaki anne ve babalarn selamn, duasn getirdik. Hiçbir anne ve baba sizin duyduunuz acy yaamasn.

Ana Sayfaya Git