Köy çocuklarının yüzlerini güldürdü

İllüzyonist Bora Aykut Yalçındağ ve palyaçoluk yapan kardeşi Mehmet Can Yalçındağ, yaklaşık 15 yıldır köy köy gezerek yaptıkları gösterilerle, sosyal yaşam olanaklarından mahrum kalan çocukları eğlendiriyor

Haberler 17.02.2020 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

llüzyonist Bora Aykut Yalçnda ve palyaçoluk yapan kardei Mehmet Can Yalçnda, yaklak 15 yldr köy köy gezerek yaptklar gösterilerle çocuklarn yüzünü güldürüyor.

Avrasya Sirkinde aldklar eitimlerle meslek hayatna balayan Yalçnda kardeler, sosyal yaam olanaklarndan ehirdeki çocuklar kadar faydalanamayan köy çocuklarnn mutluluu için hünerlerini sergiliyor.

Hayatlarnda hiç tiyatro izlememi, palyaço görmemi çocuklarla bir araya gelen iki karde, yaptklar gösterilerle hem çocuklar elendiriyor hem de onlara dostluk, arkadalk ve merhamet gibi deerleri alyor.

KÖY KAHVESNDE çOCUKLARA ELENCEL ANLAR YAATTILAR

K mevsiminin çetin geçtii Tuncelinin Ovack ilçesine, Belediye Bakan Mustafa Sargülün daveti üzerine gelen Yalçnda kardeler, karl yollar aarak Koyungölü ve Yeilyaz köyünde çocuklarla bulutu.

Gösterilerine balamadan önce çocuklarla kar topu oynayan iki karde, daha sonra köy kahvesinde yaptklar gösterilerle elence dolu anlar yaatt.

Aabey Bora Aykut Yalçnda, AA muhabirine, mesleini severek yaptn söyledi.

Türkiyenin birçok köyünü gezerek çocuklar mutlu etmeye çaltklarn belirten Yalçnda, öyle konutu:

Ovacka hiç gelmemitim. Belediye bakanmz bizi buraya davet etti ve burada çocuklar elendirme frsatmz oldu. llüzyonun çocuklar üzerinde deiik etkisi oluyor, onlarn sorgulama yetisini ortaya çkaryor. Gördüüm kadaryla burada çocuklarn kardan dolay darda oynama ans yok. Biz de bunun için köy kahvesinde gösterimizi yaptk ve onlar mutlu etmeye çaltk.

çOCUKLARIN GÜLÜMSEMES çN HEP SAHNEDE OLACAIM

Mehmet Can Yalçnda ise yaklak 10 yldr palyaçoluk yaparak çocuklar güldürmeye çaltn anlatt.

Ktan dolay Ovacktaki çocuklarn elenmeye ihtiyac olduunu ifade eden Yalçnda, Bence bir insann mutlu olabilmesi için ilk önce mutlu etmeyi bilmesi lazm. Güldürmek için gülmek gerekiyor. Ömrüm yettii sürece çocuklarn gülümsemesi için hep sahnede kalmaya devam edeceim. diye konutu.

Ovack Belediye Bakan Mustafa Sargül de ilçede k mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle çocuklarn darya çkp elenemediini, bu yüzden belirli aralklarla etkinlikler düzenleyeceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git