Köy orkestrası sahne aldı!

Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan ve müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun hayırseverlerden temin ettiği enstrümanlarla kurduğu Varto Hamurpet Ortaokulu "11 Köyün Orkestrası", Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne aldı.

Haberler 07.05.2017 - 12:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müzik öretmeni Asl Tanrkulu, orkestrann 40 kiilik olduunu belirterek, Aslnda geri planda çalan, söyleyen birçok örencimiz var. çlerinden ilerleme salayan 40 kii ile bir grup kurduk. 3 yllk bir çalmann ürünü bu grup. dedi.

Baladklarnda ellerinde bir ey bulunmadn dile getiren Tanrkulu, unlar anlatt:

Ancak çocuklarmz çok yetenekliydi. Kendi kendilerine çeitli müzik materyalleri oluturdular. Evden önce annelerinin yemek kaplarn, kaklarn, bo bidonlar getirdiler. Kendi kendilerine bu aletlerle müzik yapyorlard. Hepsi köy çocuklar olduklar için çok becerikli ve yetenekliler. Müzik aletlerini bu malzemelerden yaparak çalmaya baladlar. Daha sonra bidonlarn önlerini, arkasn keserek hayvan derileri gerdiler. Evdeki eleklere deri gererek davul, bendir yaptlar.

Tanrkulu, çocuklarn ailelerinin hayvanclk yaptna deinerek, çocuklarmz hayvan bakyor, süt sayor ama ayn zamanda müzisyenler de. çocuklarmz kendi aletlerini yapt ve bu bizim için bir balangç oldu. diye konutu.

- Her yerden arayanlar var

Kendisinin de sosyal medya üzerinden bir çalma balattn ifade eden Tanrkulu, sosyal medyada orkestrann duyulmasnn ardndan müzik aletleri edinmeye baladklarn söyledi.

Tanrkulu, Türkiyenin her yerinden hayrseverlerin ve müzisyenlerin kendilerine destek olduunu belirterek, Daha sonra bizim ilerlediimizi gören ilçe milli eitim müdürlüümüz, kaymakammz, bize kendi imkanlarmzla alamayacamz büyük bir piyano ve deiik müzik aletleri hediye etti. Biz de onlarn bu destei ile çalmalarmz hzlandrdk. dedi.

Maltepe Belediyesinin katksyla Sansev tarafndan organize edilen stanbul Uluslararas çok Sesli Korolar Festivaline davet edildiklerini dile getiren Tanrkulu, unlar söyledi:

Biz bu koroya balarken neler olacak hiç bilmiyorduk, bundan sonra ne olacak bilmiyorum, buraya nasl geldik onu da bilmiyorum. çocuklarn hevesi ile baladk, planlanan hiçbir ey yoktu. Orkestra kuralm fikri yoktu, her ey kendiliinden geliti. Her yerden arayanlar var. çocuklarmzla ilgilenen herkese çok teekkür ediyorum. Valimiz Settar Yavuz, Kaymakammz Mehmet Nuri çetinin destei bata olmak üzere Maltepe Belediyesine, Sanseve, Pendik Belediyesine, Ak Parti Kadn Kollarna, bize sponsor olup stanbula getiren THYye buradan teekkür ediyorum. Gerçekten tüm Türkiyenin bize sahip çktn hissettim. Dounun bir köesinde bir köy okuluyuz ama tüm Türkiyenin varln, iyi insanlar olduunu köyümüzden hissettim. Herkese sonsuz teekkürlerimi sunuyorum.

Ana Sayfaya Git