Köyden şehirde yaşam!

Üniversite öğrencilerinden Elazığ'da köyde yaşayan kadınlara kentte doyasıya bir gün geçirme imkanı

Haberler 17.01.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda bir grup üniversite örencisi, kent merkezinde günübirlik arladklar köyde yaayan kadnlar bowling oynamaya, sinema, restoran ya da kuaföre götürerek sosyal aktivitelerle buluturuyor.

Frat Üniversitesi letiim Fakültesi Halkla likiler ve Tantm Bölümü örencileri, krsalda yaayan kadnlarn sosyallemesine yönelik farkndalk oluturmak amacyla Köyden Kente Kadnlar Sosyal Aktivitelerle Buluuyor projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamnda örenciler, ziyaret ettikleri köylerde gencinden yalsna tantklar ve kent merkezine davet ettikleri kadnlar arlyor. Örenciler, kadnlarla bowling oynuyor, sinema ya da kuaföre gidiyor, bir restoranda yemek yiyerek sohbet ediyor.

Örenciler günün sonunda misafirlerini araçla köylerine yolcu ediyor.

KADINLARIN PEK SOSYAL AKTVTE MKANI YOK

Proje sorumlusu örenci Nezihe Var, AA muhabirine, köydeki kadnlarn yaamlar boyunca günlük ev ileri ve çocuklarna bakmann yan sra tarlada, bada, bahçede çalarak, hayvanlara bakarak ailelerine destek olduklarn söyledi.

Büyük özveriyle hayatn yükünü srtlanan kadnlarn tüm bu çabalarnn yannda sosyal hayattan uzak bir yaam sürdüklerini ifade eden Var, öyle konutu:

Hayata geçirdiimiz bu projeyle krsalda yaayan kadnlarmzn da ehir hayatnn

sosyal aktivitelerinden faydalanmalarn hedefledik. çünkü kadnlarmzn günlük ev ileri ya da tarla ilerini yapmak dnda pek sosyal aktivite imkanlar yok, kentte yaayan kadnlarmz bu açdan çok daha avantajl.

Ziyaret ettikleri köylerde tantklar kadnlar kente davet ettiklerini kaydeden Var, beraber yaptklar etkinliklerle onlara farkl ve güzel bir gün yaattklarn aktard.

Var, Kadnlarn mutlu olduklarn yüzlerinden görebiliyoruz. dedi.

BUGÜNE KADAR YAPMADIIM EYLER YAPTIM

Uzuntarla köyünde yaayan Zeycan Yldz, hayatnn büyük bölümünün köyde geçtiini, kente sadece akraba ziyareti ya da zaruri bir ihtiyaç için eiyle geldiini anlatt.

Örencilerin daveti üzerine kente geldiini belirten Yldz, örencilerle bugüne kadar yapmad sosyal aktiviteleri yapma imkan bulduunu dile getirdi.

Yldz, çok güzel geçti günümüz, çok mutlu oldum. Bowling oynadk, yemek yedik, kuaföre gittik. Bugüne kadar yapmadm eyleri yaptm, sanki yeni bir dünyaya geldik. ifadelerini kulland.

BZM çN TATL GB OLDU

Uzuntarla köyünden Yeliz Gül de köyde günlük iler dnda herhangi bir sosyal aktivite imkanlarnn olmadn kaydederek, Bize böyle bir gün ayrmalar çok houmuza gitti. Bizim için tatil gibi oldu. Örenciler, bizi çok scak karlad, bizler de onlar arlamak için köyümüze bekliyoruz. diye konutu.

Sevim Ba ise köy hayatnn insana daha çok huzur verdiini, kent hayatnn da elenceli taraflarnn olduunu söyledi.

Örenciler sayesinde kent hayatnn elenceli tarafn bir günlüüne de olsa yaamann kendisine mutluluk verdiini ifade eden Ba, daha önce bowling oynamadklarn ve çok elendiklerini belirtti.

Etkinlik için teekkür eden Ba, duyarl projeleri için örencileri kutlad.

Ana Sayfaya Git