Köylere huzur gelince yaşam

Batman'ın Sason ilçesinde teröristlerin yakıp yıktığı ve vatandaşları zorla sürdüğü kırsaldaki köylerin güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonucunda tekrar istikrara kavuşmasıyla vatandaşlar köylerine dönmeye başladı.

Haberler 30.08.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesi ile Diyarbakrn Kulp ve Silvan ilçelerinin birletii, yüksek kanyonlar ve sarp kayalklar arasnda bulunan Balba köyünde yaayan vatandalar, 1990 ile 2000 yllar arasnda PKKl teröristler tarafndan zorla köylerinden çkarlarak, köylülerin evleri yaklp ykld.

HUZUR GELD KÖYLER ENLEND

Yaklak 20 yl köylerinden uzakta yaamak zorunda kalan köylüler, devletin kararl mücadelesi neticesinde asker ve güvenlik korucularnn pe pee düzenledii baarl operasyonlar sonucunda teröristlerin bölgeden atlmasnn ardndan köylerine dönerek huzur içinde yaamaya balad. Devletin Köye Dönü Projesi kapsamnda salanan destekle kendilerine yeni evler yapan köylüler, köy yatanda bulunan doa harikas derelerde balk tutarak huzur içinde piknik yapyor.

KÖYE DÖNÜ PROJES KAPSAMI

Köylerine dönmek için devletin bütün ihtiyaçlarn karladn belirten vatandalardan Mehmet Ali Öz, köyde huzur saland için bir yl önce dönü yaptn belirterek, Köye Dönü Projesi kapsamnda hane ba 50 bin lira destek aldklarn belirtti.

Bölgeye huzurun gelmesiyle vatandalarn evlerine geri döndüünü söyleyen Sason ehit Yaknlar ve Gazilerle Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Mutalip çelik, teröristlerin 90l yllarda üs kurduu köylerde huzurun salanmasyla piknik yaplmaya balandn belirtti. çelik, u anda Balba köyündeyiz. Sason merkezden 40 kilometre uzakta, daha önce teröristlerin üs kurduu Zore bölgesindeyiz. O yllarda teröristlerin üs kurduu bu bölgede yüzlerce vatandamz evlerini brakarak kaçmak zorunda kalmt. Evlerde harabe haline gelmiti. u anda hamdolsun devletimiz buralara yol getirdi. Burada yaayan vatandalara her türlü destei salad. Artk buralara ehit yaknlar olarak piknie geliyoruz. Teröristler bölgeden sökülüp atlm ve hükümleri bitmitir dedi.

Ana Sayfaya Git