Köylükten kurtuluyor

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığınca belediyeye görevlendirme yapılan Kocaköy ilçesinde devletin sunduğu kaynaklar doğrudan yatırıma dönüşüyor.

Haberler 25.12.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DBPli Kocaköy Belediye Bakan Affüllah Karn terör soruturmas kapsamnda görevden uzaklatrlmasnn ardndan Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yusuf Turhan tarafndan, ilçenin layk olduu belediye hizmetleriyle bulumas için yepyeni bir dönem balad.

Temizlik, yol, su, kanalizasyon gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin dahi önceki dönemde ihmal edildii ilçe, ksa sürede 12 milyon liralk yatrma kavutu.

Belediye Bakan Vekili Turhann vatandaa bir telefon kadar yakn olduu ilçede yaam standartlarn artran projeler hzla uygulanrken, gelecek yl 25 milyon liralk kaynan hizmete dönütürülmesi hedefleniyor.

- Terör örgütünün vesayeti altnda iler yaplyordu

Turhan, göreve geldii günden itibaren belediyede hummal bir çalma balattklarn söyledi.

Belediyede kurumsal bir yapnn olmadn tespit ettiklerini belirten Turhan, Belediyede DBPli belediye bakannn bir hükmü yoktu. Terör örgütünün vesayeti altnda iler yaplyordu. dedi.

Turhan, vatandala belediye arasndaki kopukluu gidermeye çaltklarn dile getirerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Belediyenin kurumsal bir çalmas yoktu. Kendisini güçlü gören, örgüt içerisinden belediye bakanna talimat verebiliyor ve iini yaptryordu. Bunun dndaki vatandalara da Bedel ödediniz mi? deniyordu. Vatanda gelip derdini anlatamyordu, onlara ulaamyordu. Biz göreve baladktan sonra hayrl olsun ziyaretine gelenlerden 12 yldr belediyeye adm atmadm. diyen vatandalar vard. Halbuki belediyeler müterek ihtiyaçlar gidermek üzerine kurulmu, vatandalarn en çok uramas gereken birimlerdir. Bu beni çok artmt. Göreve geldiimde vatanda rahatlkla ulaabilsin diye cep telefonu numaram her tarafa asmtm. letiimi kuvvetlendirmek adna semt pazarnn kurulduu, tüm köylülerimizin ilçede olduu günde halk günü uygulamasn yaptk. Kapmz sonuna kadar açk. Vatanda artk randevu almadan gelip derdini anlatabiliyor.

- Kocaköyde hummal çalmalar yapld

Turhan, tespit ettikleri eksikleri giderme adna gece gündüz çaltklarn ifade ederek, ilçede eksiklii youn ekilde belli olan çöp konteyneri ve i makinesi ile yol problemini çözdüklerini aktard.

Kocaköyün ilçe olmasna ramen bir köyü andrdna iaret eden Turhan, Önceden yollar dar, çamur ve toprakt. Bunlarla ilgili merkez ve köy yollarnda kilitli parke ta çalmamz oldu ve halen de devam ediyor. lçenin en büyük nüfusuna sahip Kaya Mahallesinin kanalizasyonu yoktu. Bu konuda ller Bankas ve Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) ile çalma yaptk. Mahallemizin kanalizasyonu 4 milyon liralk bütçeyle yaplmaya baland. eklinde konutu.

Turhan, ilçeye gençler için kültür merkezi, çocuklar için oyun parklar ve taziye evi kurduklarn belirterek, vatandalarn talebi dorultusunda düün salonu da yapacaklarn söyledi.

Üç okulun onarmn yaptklarn dile getiren Turhan, 7 hal saha ile basketbol, voleybol ve tenis kortu ina ettiklerini bildirdi.

Turhan, hedeflerinin çocuklarn salkl parklara kavumalar, fiziki altyaps uygun okullarda örenim görmeleri, kadnlarn ise sosyallemesine katk sunmak olduunu dile getirdi.

lçe için 130 bin metrekarelik parke çalmas öngördüklerini anlatan Turhan, önceki yönetimin müteahhitlere olan borcunu kapattklarn belirtti.

Turhan, 12 milyon liralk bütçeyi hayata geçirmi vaziyetteyiz. Önümüzdeki yl da planmz 25 milyonluk bir bütçe ile vatandaa hizmet etmek. diye konutu.

çocuk genç ve kadnlar için birbiri ardna proje gerçekletirdiklerini ifade eden Turhan, yallar için de gezi programlar düzenlediklerini söyledi. Turhan, hazrladklar Düün-Nikah Bohças Projesiyle yeni evlenen çiftleri ziyaret edip içinde Kuran- Kerim ve Türk bayra bulunan bohçalar hediye ettiklerini aktard.

- Bütçe terör örgütü PKKnn istei dorultusunda harcanm

Turhan, u deerlendirmelerde bulundu:

Vatandan vergileriyle oluturulan bütçe, terör örgütü PKKnn istei dorultusunda harcanm. Devletimiz bu tespitler üzerine bir çalma balatp görevlendirme yapnca ilçemizde öyle bir mesele oldu; belediyede PKK terör örgütüyle irtibat net olan 3 hizmet alm çalann iine biz göreve balamadan son verilmiti. Seçilmi olan belediye bakan dier belediyelere görevlendirmeler yapldktan sonra kendini kurtarmak için böyle bir yönteme bavurmutu.

Bu tasarruf üzerine belediye bakan örgüt tarafndan belediyeye girmekle yasakland, tehdit edildi. Yerine belediye meclis üyelerinden birini görevlendirmilerdi. Zaten tüm Türkiyenin malumu seçilmi belediye bakanlarnn bir hükmü yoktu belediyelerde, karar verme mercisi deillerdi. Sradan bir örgüt elemanna sormadan hiçbir adm atamyordu. Kocaköyde yaplan bu tasarrufla da bunu resmiletirdiler. Belediye meclis üyelerinden birini görevlendirdiler, belediye bakann da rapor alacaksn diye tehdit ettiler, bunu da tüm Kocaköy biliyor.

- Birilerinin bütçeyi PKK terör örgütüne yönlendirdii ortada

Turhan, toplumun her kesimini desteklemeye, onlara ulaacak çalmalar yapmaya gayret ettiklerini aktararak, örgütle irtibat olanlar çkararak ciddi bir kurumsal altyap oluturduklarn belirtti.

Vatandalarn kurumsal bir yap içerisinde belediyeye ulap çalmalar gördüünü anlatan Turhan, insanlarn keke 3 yl önce görevlendirme yaplsayd da bu hizmeti görseydik. dediini belirtti. Turhan, Bunlar bizi devlet adna, devletimizin att admlar adna memnun ediyor. Yaptmz ilere daha da sarlmaya, akla ve evkle çalmaya itiyor. eklinde konutu.

Turhan, vatandaa en iyi hizmeti sunmaya çaltklarn, onlarn memnuniyetini gördüklerinde de daha fazla memnun olduklarn söyledi.

DBPli yönetimin ilçede herhangi bir hizmet yapmadn dile getiren Turhan, sözlerini öyle tamamlad:

Yaplan çalma daha çok birilerine menfaat salama üzerine yaplm. Vatanda da bu konuda yanl yönlendirmiler. 2016da 1 milyon lirann üzerinde mcr alm söz konusu ama yüzde 10u dahi gönderilmemi bu mcrn. Birilerinin devletin gönderdii bütçeyi bir ekilde PKK terör örgütüne yönlendirdii ortada. Bütçe kötü kullanlm ve vatandaa hizmet noktasnda bir ey gitmemi. Bütçeyi mcr ve bol tamir bakm giderleri üzerinden harcam gibi göstermiler. Vatanda da bunun tek kuruunu alamam.

Ana Sayfaya Git