Köylülerin heyelan korkusu

BİNGÖL'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal mezrasında etkili olan toprak ve taş kayması, köylüleri tedirgin ediyor.

Haberler 07.11.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köylülerden Faruk Ylmaz, düme tehlikesi bulunan talarn mezradaki konutlara zarar vermemesi için altlarn baka talarla doldurup yuvarlanmalarn engellediklerini anlatrken, Daha önce de müracaat ettik, köyü boaltma riskiyle karlanca kimse göze alamad. Nereye gidebiliriz? Bize yer verme konusunda bir açklama yaplmad. ncelemeler yaplp rapor tutuldu ama bize bir ey söylenmedi dedi.

Solhanna bal Aksakal mezras sakinleri, etkili olan toprak ve ta kaymas nedeniyle gece uyuyamaz hale geldi. lk ve sonbahar aylarnda heyelan riskinin arttn belirten köy sakinleri, bavurularna ramen mezrada herhangi bir çalmann yaplmadn söyledi. Mezradaki tehlikelere kar herhangi bir önlem alnmadn belirten köylülerden Faruk Ylmaz, unlar anlatt:

Köyde 80 haneyiz. Bu skntlarmz birilerinin aracl ile dile getiriyoruz. Ama pek netice alamyoruz. Muhtar köyünde ve Aksakal Mezras ile ilgilenmiyor. Geçtiimiz günlerde yolu geniletme çalmalar esnasnda allarmz ykld, Heyelan tehlikesi atlattk. Sadece önlem olarak evlerin arkasna 1 kamyon ta döktüler, ertesi gün geri kaldrdlar. Birilerinin konuyla ilgilenmesini istiyoruz.

LK VE SONBAHAR AYLARINDA TEDRGNLMZ ARTIYOR

lk ve sonbahar aylarnda köylerinin içine kadar talarn yuvarlandn belirten Ylmaz, sözlerini öyle sürdürdü:

Bizim sorunumuz talar ve heyelan riski. Ama en önemli sorunumuz talar. lkbahar ve sonbahardaki yal havalarda, bu talarn yuvarlanma olasl çok yüksek. Geçen ilkbaharda talarn birkaç tanesi aa yuvarland. Buralarn bir ekilde slah edilmesini istiyoruz. Talarn düüp mezradaki konutlara zarar vermemesi için altlarn baka talarla doldurup yuvarlanmalarn engellemeye çalyoruz. Daha önce müracaat ettik, köyün boaltma riski ortaya çknca kimse göze alamad. Nereye gidebiliriz? Bir yer verme konusunda bir açklama yaplmad bize. ncelemeler yaplp rapor tutuldu ama bize bir ey söylenmedi. Yal havalarda talarn yuvarlanma ihtimali çok yüksek, geçtiimiz günlerde yolda 2 çocuun geçtii esnada, dadan ta yuvarland. çocuklar son anda kurtuldu, çocuklara bir ey olsa, hesabn kim verecek?

RAHAT UYKU UYUMAK STYORUZ

Köy sakinlerinden Aydn Ylmaz ise, yetkililerin bugüne kadar önlem almadn köylülerin heyelan tehlikesine kar kayalarn alt ksmnn doldurulmaya çalldn anlatrken, Kimseye bir zarar gelmeden önlem alnmasn istiyoruz. Devlet yetkilileri konu ile ilgilenirse seviniriz, bu skntdan bizi kurtarsnlar bizde rahat bir uyku uyuyalm artk dedi.

Ana Sayfaya Git