Koyun hırsızları

Diyarbakır'da bir çiftliğe giren hırsızlar, duvarı kırıp değeri yaklaşık 60 bin lirayı bulan 57 koyunu çalarak kayıplara karıştı.

Haberler 20.01.2020 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr-Ergani yolu üzerinde ehmuz Demire ait 60 koyundan 57si ahrn duvar krlarak çalnd. Dün sabah hayvanlarna yem vermek için ahra giden Demir, 60 koyundan sadece 3 tanesinin kaldn gördü. Neye uradn aran Demir, ahrn hemen yannda olan sonradan yerletirilen duvarn krk ve çitlerin de açk olduunu gördü. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, duvarn krlp hayvanlarn çalndn tespit etti. Demir, hrszlardan ikayetçi olarak, hayvanlarnn bulunmasn istedi.

Yaklak 60 bin liralk zararm var

Yaklak 60 bin liralk zararnn olduunu belirten ehmuz Demir, hrszlarn tandk olduklarndan üphelendiini söyledi. Demir, çiftlik personeliyim, kendimize ait 60 koyunumuz vard, burada besliyorduk. Gece saat 02.00da bu duvar krp çalmlar, içlerinden biri kaçm, kamerann olduu tarafa gitmi, hrszlar da kameralarn yerini bildii için onu yakalamamlar. Sabah geldik duvar böyle gördük, 60 bin TL civar zararmz var. O kadar emek harcadk, varm youmu koydum bunlara. Bir ey yapamadm, jandarma çardm. Jandarma buralara bakt, çevrede üphelendii araç plakalar var, onlar kontrol ediyorlar. nallah bir ey çkar. Bu çevreden biri hrszlar, çünkü gelip bu duvarn sonradan yaplan duvar olduunu, rahatlkla krlabileceini bilmez. Adam profesyonelce yapm ii. ikayetçi olduk, bunlarn bulunmasn istiyoruz. Ailemle beraber çalyorum. 3 yllk emeim, arabam vard, onu da satp aldm kuzular, onlar da gitti. Bunu yapanlarn bulunmasn istiyoruz dedi.

Jandarma ekipleri hrszlarn yakalanmas için çalma balatrken, ehmuz Demirin çalt çiftlikte kendi imkanlar ile bir ahr yapp, bütün birikimi ile 60 koyun ald örenildi.

Ana Sayfaya Git