Köyüne döndü darpla karşılaştı

Batman'da, 27 yıl önce göç ettiği memleketi Oymataş köyü Sincan mezrasına dönen 82 yaşındaki Mahmut Yalçın, mezrada ev yaptırmasını istemeyen kişilerce darbedildi, ardından temeli atılan evi yakıldı.

Haberler 22.07.2019 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Oymata köyü Sincan mezrasna 27 yl sonra dönen 82 yandaki Mahmut Yalçn, mezrada ev yaptrmasn istemeyen kiilerce darbedildi, ardndan temeli atlan evi yakld.

Yalçn, 1992 ylnda ayrld memleketi Oymata köyünün Sincan mezrasna dönerek, kendisine bir ev yaptrmak istedi.

lgili yerlerden ald ruhsat ve izinle ev yaptrmaya balayan Yalçn ile köye dönmesini istemeyen baz kiiler arasnda tartma çkt.

Tartma sonucu Yalçn ta ve sopalarla darbedildi.

Yalçnn, özel bir hastanede tedavisi sürerken, bu kez de temeli atlan evi yakld.

Yangn Batman Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

- Saldrganlar hakknda suç duyurusu

Yalçn, yapt açklamada, evinin, köye dönmesini istemeyen kiiler tarafndan yakldn savundu.

çevre ve ehircilik l Müdürlüünden ald yap ruhsat ve l Özel daresinin izni, köy muhtarnn bilgisi ile ev inasna baladn belirten Yalçn, buna ramen köyde ev yapmasna baz köylülerin izin vermediini söyledi.

Yalçn, ev yaptrd srada kendisine kar çkan köylülerce tehdit edildiini savunarak, Saldrganlar hakknda suç duyurusunda bulundum. dedi.

Oymata köyü muhtar Veysi amaz da Yalçnn 27 yl sonra köyüne geri döndüünü, eski evinin yerine yeni bir ev yapmak için temel kazdn belirtti.

Yalçnn önce, Mera alanna ev yapyor diye Tarm ve Orman l Müdürlüüne ikayet edildiini, yaplan incelemelerin ardndan burann mera olmadnn belirlendiini aktaran amaz, daha sonra ayn kiilerin bu kez de l Özel dareye imara aykr ev yapyor diye ikayette bulunduunu kaydetti.

amaz, ayn kiilerin bu kez de Yalçn, Milli Emlak Müdürlüüne ikayet ettiini anlatarak, Buradan da bir sonuç alamadlar. Bu arada Mahmut day gerekli kurumlardan yap izin belgesini alm ve bize getirmiti. Biz de muhtarlk olarak uygun gördükten sonra inaatna balad. diye konutu.

Yalçnn darp sonucu hastanelik edildiini dile getiren amaz, öyle devam etti:

Resmiyette Mahmut dayy engelleyemeyen ayn kiiler bu kez de kepçe ile inaatnn önünü kazarak ev yapacaklarn söylemi ve tartma çkm. Daha sonra da Mahmut dayy darbettiler. Mahmut day hastaneye kaldrld, youn bakmda tedavi görürken, ayn gece evi atee verildi. tfaiye ekipleri müdahale ederek, yangn söndürdü ama temeli atlan yap kullanlamaz hale geldi.

Ana Sayfaya Git