Köyüne geri dönene 300 koyun + maaş

Köyden kente göçü önlemek için yürürlüğe konulan teşviklere bir yenisini daha ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıkladı.

Haberler 06.02.2018 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köyden kente göçü önlemek için hazrlanan proje kapsamnda çiftçi ailelere 300 adet damzlk koyun verilmesi öngörülüyor.

KEND NN PATRONU OL PROJES

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Eref Fakbaba, Köyden ehire gitme. Hem maan al hem kendi iinin patronu ol projesiyle ilgili açklamalarda bulundu. Fakbaba, projeyle köyden ehre gidii önlemeyi ve köye geri dönü salamay amaçladklarn söyledi.

300 KOYUN + ASGAR ÜCRET

Müthi bir sosyal ve sürü artrma projesi diyen Fakbaba, öyle konutu:

Her bir aileye 300 tane damzlk koyun vereceiz. 300 damzlk koyunu alan ayrca asgari ücret alacak. Sigortasn da yapacaz. Yem, ilaç, veteriner eksii varsa onu karlayacaz. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacaz. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavrularn tamam da iletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doacak yavru ile balayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satlabilir. Bir senede 210 bin lira eder.

YAVRULARI BZE SATABLRLER

Müthi bir para. sterse bu yavrular bize satabilir, borcundan düülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceiz. ehirde hastanede temizlik yapacana asgari ücretle, köyünde hayvanyla uraacak. Hem maa al hem kendi iinin patronu ol diyoruz. Bu istihdam da artracak.

Ana Sayfaya Git