"Kozmik oda"da devlet sırrını ele geçirdikleri tescillendi

Genelkurmay Başkanlığının tüm itirazlarına rağmen, kamuoyunda "kozmik oda" olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında 20 gün boyunca yapılan aramalarda FETÖ mensuplarınca ele geçirilen belgelerin, TSK'nın devlet sırrı niteliğindeki belgeleri olduğu tescillendi

Haberler 19.07.2018 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozmik oda soruturmasn yürüten hakim ve savclarn Yargtay 16. Ceza Dairesinde yargland davann dosyasna, Genelkurmay Adli Müavirliinden gönderilen heyet raporu girdi

Genelkurmay Bakanl Adli Müavirlii nceleme Heyeti Sonuç Raporunda, davaya konu belgelerden incelenen 374 dijital veri ve 7 fiziki belgenin dördünün oluturulduu tarihten itibaren devlet srr nitelii tamad, bunlar dnda kalan dier tüm belgelerin

balangcndan itibaren devlet srr olduu ve bu özelliklerini halen koruduklarna oy birliiyle karar verildii belirtildi

Raporda, Devlet srr olduu belirtilen bir ksm belgelerin, düman ülkeye sava hazrlklarmz, sava etkinliimizi ve çalma prensiplerimizi ortaya koyabilecek nitelikte bilgiler içerdii anlalmtr tespiti yapld

Genelkurmay Bakanlnn tüm itirazlarna ramen, kamuoyunda kozmik oda olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Bakanlnda 20 gün boyunca yaplan aramalarda, FETÖ mensuplarnca ele geçirilen belgelerin, TSKnn devlet srr niteliindeki belgeleri olduu tescillendi.

Eski Babakan Yardmcs Bülent Arnça yönelik suikast iddialaryla balatlan ve Ankara Seferberlik Bölge Bakanlnn kozmik odalarnda günlerce süren aramalarla devam eden soruturmada görev alan hakim ve savclarn yargland davann dosyasna, Genelkurmay Adli Müavirliinden gönderilen heyet raporu girdi.

Yargtay 16. Ceza Dairesindeki yarglamada daha önce alnan ara karar gerei, davaya konu belgelerin ve bilgilerin devlet srr olup olmad, devlet srr niteliini kaybetmise bunun nedeni ve suç tarihinde devlet srr olup olmadnn aratrlmas için Genelkurmay Bakanl Adli Müavirliine yaz gönderilmiti.

Kozmik odada devlet srr

Mahkemeye, Genelkurmay Bakanl ve dier birimlerinin ve Özel Kuvvetler Komutanl temsilcilerinin içinde bulunaca heyet oluturularak düzenlenecek raporun daireye gönderilecei yönünde cevap verilmiti.

Alnan bilgiye göre, Genelkurmay Bakanl Adli Müavirliince tamamlanan nceleme Heyeti Sonuç Raporu, Yargtay 16. Ceza Dairesine gönderildi.

Buna göre 28 ubat 2018 tarihli raporda, davaya konu belgelerden, incelenen 374 dijital veri ve 7 fiziki belgenin dördünün oluturulduu tarihten itibaren devlet srr nitelii tamad, bunlar dnda kalan dier tüm belgelerin balangcndan itibaren devlet srr olduu ve bu özelliklerini halen koruduklarna oy birliiyle karar verildii aktarld.

Raporda, Devlet srr olduu belirtilen bir ksm belgelerin, düman ülkeye sava hazrlklarmz, sava etkinliimizi ve çalma prensiplerimizi ortaya koyabilecek nitelikte bilgiler içerdii anlalmtr tespiti yapld.

Ana Sayfaya Git