KPSS başvuruları başladı

ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi başvuruları başladı.

Haberler 14.03.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM tarafndan düzenlenecek 2017 Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür, Eitim Bilimleri ile Öretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) bavurular, bugünden itibaren 23 Marta kadar yaplacak.

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, KPSS lisans düzeyinde, 21 Mays, 27 Mays ve 28 Mays 2017 tarihlerinde, sabah ve öleden sonra uygulanacak.

Adaylarn tümü, 21 Mays 2017de sabah oturumuna girmek zorunda olacak. Adaylar snavn dier oturumlarndan hangilerine gireceklerine kendileri karar verecek. ÖABT, Milli Eitim Bakanl öretmen atamalarna katlacak öretmen adaylar için alanlarna bal olarak 16 Temmuzda uygulanacak.

Snava bavuracak adaylarn KPSS Lisans Klavuzunu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

2017-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eitim Bilimleri, ÖABT bavurular, bugünden itibaren 23 Marta kadar yaplacak ve ücret ödeme için son gün 24 Mart olacak.

2017-KPSS alan snavlar olan kamu yönetimi, uluslararas ilikiler, iletme, muhasebe, hukuk, iktisat, istatistik, maliye, çalma ekonomisi ve endüstri ilikileri bavurular 27-31 Martta alnacak. Ücret ödeme için son gün 3 Nisan olacak.

6085 sayl Saytay Kanunu ile Saytay Denetçi Yardmcl Yönetmelii hükümlerine göre, ÖSYM ile Saytay Bakanl arasnda her yl imzalanan protokol dorultusunda yaplan Saytay Denetçi Yardmcs Adayl Eleme Snavna alnacak adaylarn belirlenmesinde 2017 ylndan itibaren KPSSP48 puan kullanlacak.

Bu nedenle, önceki yllarda KPSS puan art aranmayan bu snava katlmay planlayan adaylarn KPSSP48 puannn hesaplanmasnda gerekli testleri cevaplamalar gerekiyor.

- Alan testlerinin her biri ayr kitapçkta yer alacak

Öte yandan ÖSYM tarafndan 2017 KPSS klavuzunda deiiklikler yapld. Buna göre, 2017- KPSS snav uygulamasnda, genel kültür-genel yetenek testi için verilen süre 120 dakikadan 130 dakikaya çkarld.

Ayn gün içerisinde sabah ve öleden sonra olmak üzere 160 dakikalk iki oturum halinde ve her oturumda 5 testin yer ald KPSS alan bilgisi snav uygulamas, iki günde sabah ve öleden sonra olmak üzere 4 oturumda ve her alann ayr bir test olarak uygulanaca bir formata dönütürüldü.

Daha önce 5 testin bir kitapçkta yer ald uygulama yerine her adayn kendi alan ile ilgili testlere odaklanabilmesine imkan salamak üzere alan testleri birbirinden ayrld, böylelikle adaylarn çözmeyecekleri testler için salonda zorunlu olarak bulunma süresi azaltld.

Her test için ayr bir kitapçk ve ayr bir süre öngören yeni uygulamada kapsam geçerliliinin artrlmas amacyla test bazndaki soru says 30dan 40a çkarld, bunu karlamak üzere snav süresine gerekli ilave yapld. statistik için 60, dier tüm testler için snav süresi 50 dakika olarak belirlendi.

KPSS deerlendirme ilemlerinde daha önce doru ya da yanl hiçbir cevab bulunmayan adaylar bu test için yaplacak hesaplamalara dahil edilmiyordu, yeni uygulamada genel yetenek testi ile genel kültür testinin her birinde ve ilgili alan testinde en az bir ham puan bulunmayan adaylar için ilgili alanda alan testi puan hesaplanmayacak.

Ekonometri testi, bu alanla ilgili KPSS puan kullanlmadndan kaldrld.

Kullanlmayan KPSS puan türleri sadeletirildi ve u ekilde uygulanmasna karar verildi:

Lisans düzeyinde yaplan KPSSlerde alan testleri (iletme, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, iktisat, maliye, uluslararas ilikiler, çalma ekonomisi ve endüstri ilikileri, istatistik) cumartesi ve pazar günlerinde sabah ve öleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacak.

Daha önce 16 alanda yaplan ÖABT snav Okul Öncesi Öretmenliinin de eklenmesi ile 17 alanda yaplacak. ÖABT kapsamnda snav yaplmayan yabanc dillerde (Almanca, Arapça, çince, Franszca, spanyolca, talyanca, Japonca, Rusça) öretmen atamalarnda, ilgili ylda yaplan lkbahar Dönemi Yabanc Dil Bilgisi Seviye Tespit Snav (YDS) sonuçlarndan oluturulan KPSS120 puan türü kullanlacak.

Ana Sayfaya Git