KPSS DHBT oturumu yapıldı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumu yapıldı.

Haberler 05.12.2016 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM tarafndan Diyanet leri Bakanlnda din hizmetlerinde görev alacak personeli seçmek amacyla yaplan KPSS DHBT oturumu 09.30da balad. Adaylara çoktan seçmeli 40 sorudan oluan alan bilgisi testi için 60 dakika süre verildi. KPSS 2016, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi oturumuyla tamamland.

SORU VE CEVAPLAR

Oturumunun soru kitapç ve cevap anahtar yaynland. ÖSYMden yaplan yazl açklamada, adaylarn, bugün yaplan DHBTnin soru kitapç ile cevap anahtarna kurumun internet sitesinden ulaabilecekleri bildirildi. Açklamada, ÖSYMnin yazl izni olmadan soru kitapç ve cevap anahtarnn yaynlanamayaca da vurguland.

SINAVA KATILANLAR

Öte yandan, komu illerden Diyarbakra gelip snava katlanlar ise, kendi illerinde snavn yaplmayna tepki gösterdiler. özellikle Batmandan Diyarbakra gelenlerin tepki göstermesi dikkat çekerken, tepki gösterenler öyle dedi; Batmanda da bu snavn yaplmasn istiyoruz. Eer Batmanda yaplsayd biz bu eziyeti görmezdik. Hem çocuklarn yolda çektikleri skntdan dolay baarszda olabilirler. çünkü geçen sene bizim çocuklar snava gelene kadar arabada rahatszlandlar ve snav baarsz oldu. Eer snav Batmanda yaplm olsayd baarl olabilirlerdi.

Öte yandan, önceki gün yaplan Sal ve Güvenlii Genel Müdürlüü yeri Hekimlii ve Güvenlii Uzmanl 2. Dönem Snavnn soru kitapç ve cevap anahtarnn da yaynland, adaylarn kurumun internet sitesinden soru kitapçna ve cevap anahtarna ulaabilecekleri kaydedildi.

Ana Sayfaya Git