KPSS puanı var mulakat yok!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019'da 29 bin 689 sağlık personeli alımı olacağını belirterek, "12 bin sağlık personelinin alımı, bugüne kadar olduğu şekliyle KPSS ile olacak. İkinci etabı ise yani 29 bin 689 sağlık personelin alımını tamamlayacak olan 17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekim'de ÖSYM'nin takvimine göre planlamış olacağız." dedi.

Haberler 08.07.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn bu konuyla ilgili bütün çalmalarnn tamamlandn kaydeden Koca, konumasn öyle sürdürdü:

Özellikle altn çizerek söylemek istiyorum, 12 bin personelin alm da bugüne kadar olduu ekliyle KPSS ile olacak. kinci etab ise, yani 29 bin 689 salk personeli almn tamamlayacak olan 17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekimde ÖSYMnin takvimine göre planlam olacaz. Personelin KPSS ile alm konusundaki yöntem daha bir hakkaniyetli ve bu anlamda baary endeksleyen bir yaklam tarz olduu için bunu devam ettirmek, en azndan hakkaniyetli olma noktasnda bu yöntemin daha doru olduunu düünüyoruz.

Salk Bakanl personel alm bavurular ne zaman?

Koca, yardmc salk personeliyle ilgili son dönem sayca giderek artan ama nerede kimlerin çalabilirliliinin net olmadn bildiklerini söyleyerek, Bununla ilgili de diyaliz teknikerlerinin nerede-nasl çalmas gerektiiyle ilgili bir yönetmelik düzenlememiz oldu. Yani daha önce hemirelerin özellikle sertifikayla devam ettirdikleri bu hizmetleri, diyaliz teknikerlerinin var olduu bir süreçte öncelikle diyaliz teknikerlerinin çalmasn belirten bir yönetmelik. Benzer ekilde dier yardmc salk personeli için de bu yönetmelik hazrlklar yaplyor. Arlkl çalanlarmzn özellikle mesleki olarak eitim aldklar alanla ilgili yerlerde çalmasyla ilgili yönetmelik çalmalarmz da devam ediyor. dedi.

Bahar Projesi 4 ilde devreye girecek, 2023e kadar 40 merkez olacak

Saln dijitallemesini önemsediklerini dile getiren Koca, e-nabz sistemini 11 milyon kiinin aktif olarak kullandn ve sisteminin dijitallemeye verilen örnek anlamnda çileri Bakanl ile birlikte yürütülen çalma kapsamnda doum bildirim sistemi ile kimlik belgesinin ulatrld takdirde, devam eden çalmalarn yl sonunda bütün Türkiyede yürürlüe gireceini, bebeklerin kimliinin evlerine teslim edileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git