KPSS tercih süreci başladı

ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına ikinci yerleştirme için adayların tercihleri bugünden itibaren, 30 Aralık'a kadar alınacak.

Haberler 22.12.2016 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kamu kurum ve kurulularnn baz kadro ve pozisyonlarna, Kamu Görevlerine lk Defa Atanacaklar çin Yaplacak Snavlar Hakknda Genel Yönetmelik hükümleri uyarnca ÖSYM tarafndan yerletirme yaplacak.

Adaylar tercihlerini, dünden itibaren 30 Aralka kadar internet yoluyla ÖSYMye gönderecek. Tercih ilemleri, 30 Aralkta saat 23.59da sona erecek. Adaylar, tercihlerini, KPSS-2016/2 tercih klavuzunda yer alan kurallara göre, T.C. kimlik numaralar ve ifrelerini kullanarak yapacaklar.

GÜVENLK SORUTURMASI

Ancak klavuzu inceleyen adaylar hayal krkl yaad. Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe giriiminin ardndan OHAL kapsamnda yaynlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile 70 bin civarnda kamu personeli ihraç edilirken, KPSS ile alnacak personel says 2 bin 51de kald.

Bu personelin bin 148i lisans, 752si önlisanas, 151i ise ortaöretim mezunlar arasndan alnacak. 30 Aralka kadar sürecek olan tercihlerde bu yl bir ilk uyguland. ÖSYMnin yaynlad klavuzdaki bo kadrolardan herhangi birini tercih eden ve gerekli atlar tayan aday için güvenlik soruturmas yaplacak. Soruturmas olumsuz çkan adaylarn yerletirmeleri iptal edilecek. Geçmiteki KPSS tercihlerinde uygulanmayan bu güvenlik soruturmas, tüm bo kadrolar için geçerli olacak.

Ana Sayfaya Git