KPSS'de Ömer Halisdemir sorusu

Ortaöğretim mezunlarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) saat 12.00'de sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim oturumu, 176 sınav merkezinde saat 10.00'da başladı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

Haberler 21.11.2016 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KPSSnin ortaöretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday bavurmutu. Snav sonuçlar ÖSYMnin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açklanacak. Snav sonuç belgesi baslmayacak ve adaylarn adreslerine gönderilmeyecek. KPSSde adaylara 15 Temmuzda darbeci general Semih Terziyi öldüren ve ardndan ehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemirle ilgili bir soru da yöneltildi.

SVEREKTE LKEZ YAPILDI

Siverek ilçesinde ilk kez ortaöretim mezunlarna yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Snav (KPSS) oturumu yapld. Snavn yapld 16 okula snav öncesi gelen adaylar, yaplan aramann ardndan snftaki yerlerini ald. lk kez oturumun gerçekletii ilçede yaklak 5 bin 500 aday snavda ter dökerken, yaknlar ise okul bahçelerinde dua etti.

Snava giren Ahmet Atlcan, snava ilçede girdii için çok memnun olduunu söyledi. Herhangi bir kente gitmeden evine yakn bir yerde snava girmesinin psikolojisini olumlu etkilediini belirten Atlca, Daha önce çevre illere gitmek zorunda kalyorduk. Kalacak yer sorununun yan sra o gece sabaha kadar uyuyamyorduk. Snavn ilçemizde yaplmas olumlu bir gelime ve bu gelime baar oranmz da olumlu etkileyecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git