Krater büyülüyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 2250 rakımdaki dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haberler 14.09.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde dünyann ikinci, Türkiyenin ise en büyük krater gölü özelliine sahip Nemrut Krater Gölü, doal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Dou Anadolu Bölgesinde salanan huzur ortamyla yerli ve yabanc turistlerin akn ettii bölgenin turizm alanndaki önemi giderek artyor. 2250 rakmdaki Nemrut Krater Gölü, doal güzelliklerinin yan sra bünyesinde barndrd scak ve souk gölleri, buz maaras, buhar bacas, ku türleri ve biyoçeitlilii ile her yl çok sayda yerli ve yabanc turisti arlyor. Seyrine doyumsuz manzaras ve el dememi doasyla ziyaretçilerini kendine hayran brakan Nemrut, görenleri adeta büyülüyor.

Avrupal Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü alan Nemruta gelen ziyaretçiler, kalderann esiz manzarasn ve doal güzelliklerini fotoraflama imkan buluyor. Bölgede huzurun salanmasyla özellikle Nemrut Krater Gölünde kamp yapan ziyaretçiler, hem günein douunu hem de zirveden muhteem güzellie sahip Nemrut kalderasn izliyor.

Nemrutun güzelliklerini görmek için arkadayla çekyadan gelen Robert Hejzak, AA muhabirine yapt açklamada, Tatilini burada yapan bir arkadamn önerisi üzerine buraya geldik. lk defa buraya geliyorum. çadr kurduk ve doa yürüyüleri yapyoruz. Nemrutta olmaktan gerçekten çok keyif aldk. çok güzel bir yer ve tekrar gelmeyi umuyorum. dedi.

Turist rehberi Murat Cengiz de zmir ve Salihliden tura katlan misafirlerle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerini gezdiklerini anlatt. Tur kapsamnda Nemrut Krater Gölünü ziyaret ettiklerini ifade eden Cengiz, Bölge corafyasnn terör skntlarndan arndrl, son yllarda söz konusu bu ilginin her geçen artmasna olanak salyor. Umuyorum önümüzdeki yllarda ilgi daha da artar. Sadece Türk vatandalar olarak deil, dünyann dört bir tarafndan insanlar buraya getirme ansna sahip oluruz. diye konutu.

- Karadeniz ve Abanta edeer

Nemrut Krater Gölünü gezen Yahya Öger de bölgenin baz güzelliklerinin yeni yeni kefedildiini dile getirdi. Dünyann ikinci büyük krater gölü Nemruta ilk defa geldiini anlatan Öger, unlar söyledi:

Muhteem doas, harika ve berrak suyu var. Halen insan elinin demediine, insann ulaamad ve yaplamann olmadna ahit olduk. Tabiat park ile ilgili çalma var. Umarm buras çok yaknda turizme kazandrlr. Bölge, turizme kazandrldnda, hem terör olaylar minimize olur hem de insanlar çok daha deiik alanlarda rahat i bulabilir. Bütün turlara Ahlat, Selçuklu Mezarln ve Nemrut Krater Gölünü ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.

ngilterede yaayan ve zmirde katld turla Nemrutta gelen Ufuk Dömez ise bölgeyi görmekten duyduu memnuniyeti aktararak Van ve krater gölleri gerçekten çok houmuza gitti. Bu corafyaya ilk kez geliyorum. Gerçekten çok ho ve güzel. Herkese tavsiye ediyorum. Buralar muhakkak görülmesi gereken yerler. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git