"Kravatlı teröristler en ağır şekilde cezalandırılsın"

Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün şehit edildiği terör saldırısına ilişkin 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberler 25.05.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik Belediye Bakanvekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit edildii terör saldrsna ilikin davann görülmesine baland.

PKKllarn gerçekletirilen saldrya ilikin 15 sann yargland davann ilk durumas Mardin 3. Ar Ceza Mahkemesinde yapld.

Mardin adliyesi önünde toplanan, ellerinde, Terör insanlk suçudur, Terörün dini, iman, rk, kökeni yoktur, Terörü lanetliyoruz yazl dövizler tayan vatandalar, Vali Mustafa Yaman ve ehidin babas Asm Safitürkün binaya girii srasnda, saldrya ve sanklara tepkilerini dile getirdi.

Safitürk burada, katillere idam, ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlarn atan grup adna açklama yapan Türkiye Geçici Köy Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, Safitürkü ehit edenlerin en ar ekilde cezalandrlmasn istediklerini söyledi.

- damlarn istiyoruz

Kaymakammz kravatl teröristler odasna bomba koyarak ehit ettiler. diyen Kandemir, unlar kaydetti:

Bugün o kravatl teröristlerin mahkemesidir. Mardin halk olarak, hiçbirimiz bunu kabul etmiyoruz. Kravatl teröristlerin en ar ekilde cezalandrlmasn istiyoruz. Her zaman, her yerde kaymakammzn yanndayz. çünkü kaymakam bizden biriydi. Bu bölgeye hizmet etmek için buraya gelmiti. damlarn istiyoruz. ster PKKl ister FETÖ olsun, devletimizden bu kravatl teröristleri bir an önce aramzdan çkarmasn istiyoruz.

- Derikliler saldry lanetliyor

Derik Güvenlik Korucular Dernei Bakan Tayyip Eken de teröre her zaman kar olduklarn vurgulad.

Her zaman devletin yannda yer aldklarn dile getiren Eken, Derik halk olarak hiçbir zaman teröre destekçi olmadk. Kalleçe kaymakammzn ehit edilmesine hepimiz karyz. ifadelerini kulland.

Eken, Derik halk olarak saldry lanetlediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git