Kritik zirve!

Hükümet ve Memur-Sen, 3600 ek gösterge gündemiyle ilk değerlendirme toplantısını bugün yapacak

Haberler 16.02.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet ve Memur-Sen, 3600 ek gösterge gündemiyle ilk deerlendirme toplantsn bugün yapacak.

Yüz binlerce kamu çalannn merakla yasalamasn bekledii 3600 ek gösterge düzenlemesinde süreç hzland. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn bir süredir Hazine ve Maliye Bakanl ile Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakanl koordinasyonunda yürüttüü düzenleme, ekillenmeye balad.

Memur maalarna, emekli aylklarna ve emekli ikramiyelerine etki edecek düzenlemenin görüülecei ilk deerlendirme toplants bugün yaplacak.

MAYIS AYINDA MECLS GÜNDEMNE GELECEK

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilginin bakanlnda ve Bakanln ev sahipliindeki toplantya, Memur-Sen yönetiminin yan sra Hazine ve Maliye Bakanl, Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakanl ile dari ler Bakanl Personel ve Prensipler Genel Müdürlüü yetkilileri katlacak.

3600 ek gösterge düzenlemesine dair sunumunun yaplaca toplantda, Memur-Senin görülerinin de alnmas bekleniyor.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Bilgin, daha önce yapt açklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin mays aynda Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceini söylemiti.

EK GÖSTERGE, UNVAN VE DERECELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERYOR

Memurlarn aylk ücretlerinin, emekli aylklarnn ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasnda uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olmas, emekli ayl ve ikramiyesinin yüksek olmas anlamna geliyor.

Ek gösterge rakamlar unvan, hizmet snf ve derecelere göre farkllk gösteriyor.

Ana Sayfaya Git