'Küçük Hevsel'de betona geçit yok

Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçede bulunan Hevsel Bahçeleri’nde imar izinlerini iptal ettiklerini belirterek, bahçenin doğal halini korumak için betonlaşmaya izin vermeyeceklerini ifade etti.

Haberler 12.10.2017 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn kaplcalaryla ünlü çermik ilçesinde, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde bulunan Sur ilçesindeki Hevsel Bahçelerine benzerlii nedeniyle Küçük Hevsel olarak adlandrlan ve tarihi ilçe tarihi kadar eski olan bahçelerde yaplama izinleri iptal edildi. Bunun yan sra, meyve ve sebze yetitiriciliinin yapld bahçelerde, dere slah çalmalar da balatld.

Bu bahçeler çermikin akcieri

çermik Belediyesi Bakan ehmus Karamehmetolu, bahçelerin ilçe tarihinde çok ayr bir yerinin ve ilçenin akcieri olduunu belirterek, Bu bahçeler ilçenin can damardr ama büyük bir bölümü imara açlm. Biz bu göreve geldikten sonra bahçelerin mevcut halini koruyarak betonlamaya izin vermeyeceimizi ilanla duyurduk. Daha sonra DS Bölge Müdürlüüne dere slah için dilekçe yazdk ve mühendisler geldi. Bu konuda çalmalarmz devam ediyor. Buradan bütün turizmcilere sesleniyoruz. çermik, Hevsel Bahçeleri, Gelincik Da, tarihi Haburman Köprüsü, kaplcalar ve corafyas ile turizme uygun olan bir ilçe. Bu yüzden çermiki çok iyi tantmamz lazm. Hevsel Bahçelerine dere slah da yapld zaman çermik halkna ne kadar faydas olacan hep beraber göreceiz. çermik, Güneydounun, Türkiyenin incisidir. Bu yüzden çermiki hep beraber bir yerlere getireceiz dedi.

UNESCO tarafndan koruma altna alnsn

Belediye olarak halkn hizmetinde olduklarn aktaran Bakan Karamehmetolu, unlar kaydetti:

Diyarbakrdaki Hevsel Bahçeleri kadar olmasa da buraya en azndan Küçük Hevsel diyebiliriz. Hevsel Bahçeleri UNESCO Dünya Miras Listesinde yer ald ve koruma altnda olduu için biz de isteriz ki çermikin Hevsel Bahçeleri de UNESCO tarafndan koruma altna alnsn. Gerekirse valimize, bakanlarmza, milletvekillerimize bu konuyu iletiriz. Sinek Vadisi, Sinek çay ve Hevsel Bahçeleri birbirini tamamlyor. çermik güzel bir ilçedir. Belediye olarak ne imkanmz varsa vatandalarmzn refah için elimizden geleni yapacamzdan hiç kimsenin üphesi olmasn.

Ana Sayfaya Git