Küçük Hiba, annesi ve kardeşlerine kavuştu

Suriye'de evlerine düşen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan ve 8 aydır tedavi için Türkiye'de bulunan 8 yaşındaki Hiba Mekzum'un anne ve kardeş hasreti, Cumhurbaşkanlığı ve hayırseverlerin desteğiyle sona erdi.

Haberler 06.08.2017 - 13:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin dlib kentinde evlerine düen bomba sonucu elleri ile yüzü yanan ve tedavi görmek için geldii Türkiyede 8 aydr anne ve karde hasreti çeken 8 yandaki Hiba Mekzumun özlemi, Cumhurbakanl ve hayrseverlerin desteiyle giderildi.

Hiba Mekzum, babas Muhammed Mekzum ve aileye destek veren hayrseverlerle, annesi Diyya Kadik, erkek kardei Faysal ve Mervay Dudulludaki otobüs terminalinde karlad. Aile üyeleri uzun süre birbirlerine sarlarak hasret giderirken, aileye destek veren hayrseverler de sevinç gözya döktü.

Suriyede ayakkabclk yapan Muhammed Mekzum, büyük sevinç yaadklarn dile getirdi.

Hayrseverlere teekkür eden Mekzum, Geçen yl Aralk aynn 12. günü Rus uçaklar çok bomba attlar. yerimdeydim. Eve geldiimde 5 yandaki Ahmed ve 3 aylk kzm Aieyi orada kaybettim. 8 yandaki Hiba ve 10 yandaki Merva yand. Evimiz yaanmaz hale geldi. Suriyedeki hastaneler bir ey yapamad. stanbula geçin belki orada size yardmc olabilirler dediler. Hastane için Suriyeden Türkiyeye geçtik. Elhamdülillah burada plastik cerrah Prof. Dr. Ethem Güneren bize çok yardmc oluyor. nallah Hiba daha iyi olacak. 8 ay kadar oldu ailemizi görmeyeli. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana çok teekkür ediyorum ve ona selam gönderiyorum. Allah onun slam ümmeti için ve Türkler için baarsn büyütsün. ifadelerini kulland.

TÜRKYE BZE çOK BÜYÜK BR ANS VERD

Anne Diyya Kadik ise Türkiye bize çok büyük bir ans verdi. Cumhurbakanmza çok çok teekkür ediyorum. çünkü bize çok yardm etti diye konutu.

Aileye destek veren hayrseverlerden Teknik Elemanlar Dernei stanbul ubesi Genel Sekreteri Emrullah Köker ise stanbul Üniversitesinde okuyan Suriyeli bir kz örencinin kendilerine ailenin durumunu aktardn belirtti. Yaklak 3 ay önce baba Muhammed Mekzuma ulatklarn, hayrseverlerin desteiyle kendilerine ev kiraladklarn aktaran Köker, anne ve karde özlemi çeken küçük kz mutlu edebilmek için aileyi bir araya getirmeye karar verdiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git