Kudüs şairi anılıyor?

Yazar, şair ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın ölümünün 20. yılı dolayısıyla Şanlıurfa Harran Kapı Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi.

Haberler 07.01.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs airi olarak bilinen Memur Sendikalar Konfederasyonu (Memur-Sen) Kurucu Genel Bakan Mehmet Akif nan, ölümünün 20. ylnda anlurfadaki mezar banda anld.

Harran Kap Mezarlndaki anma programnda nann kiilii ve edebi yönüyle ilgili konumalar yapld, ardndan Kuran- Kerim okunup dualar edildi.

Anma programna katlan AK Parti anlurfa Milletvekili Halil Özcan, nann önemli bir fikir adam olduunu belirterek, onun brakt yoldan gitmeleri halinde emanetine sahip çkm olacaklarn söyledi.

nann kurucusu olduu Memur-Senin Türkiyenin en önde gelen sivil toplum kurulularndan olduunu ifade eden Özcan, merhuma Allahtan rahmet temennisinde bulundu.

MEZARI BAINDA ANILDI

Memur-Sen l Temsilcisi brahim Cokun da Mehmet Akif nann okuyan, yazan, düünen ve eser brakan bir eitimci olduunu söyledi.

nann 60 yllk ömründe kalemiyle, kelamyla bir mücadelenin içinde olduunu anlatan Cokun, emanetine sahip çkmak için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

Törene, AK Parti l Bakan Bahattin Yldz, nann ailesi, arkadalar, yazarlar ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

Anma etkinlikleri kapsamnda ölen namazn müteakip Dergah Camisinde mevlit de okutulacak.

Mescid-i Aksa iiri dolaysyla Kudüs airi olarak da bilinen nan, memleketi anlurfada 2000de vefat etmiti.

Ana Sayfaya Git