Kudüs özgürlüğü

Diyarbakır'da 'Kudüs ve Mesuliyetimiz' paneli yapıldı. Alimler diyaloğ çağrısında bulunarak çözüm istedi. "Kudüs'ün özgürlüğünün, İslami nesiller yetiştirmekle mümkündür?'

Haberler 05.02.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkezi Diyarbakrda bulunan ttihadul Ulema Genel Merkezince, Emperyalist ABDnin, Kudüsü igalcilerin sözde bakenti olarak tanmasnn ardndan yaanan tartmalara, slami yönde bak ve Kudüsün özgürlüüne giden yol haritasn belirleme adna, Kudüs ve Mesuliyetimiz balyla panel düzenledi.

ttihadul Ulemann merkez binasndaki toplant salonunda gerçekletirilen panele, aralarnda Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Altndan da bulunduu, bölgenin tannm çok sayda limleri, kanaat önderleri ile yazarlar katlm gösterdi. Ebubekir Aslann Kuran Kerim tilavetiyle balayan panelin aç konumasn ttihadul Ulema Genel Bakan Enver Klçarslan yapt.

Klçarslan, Kudüsün Müslümanlar için neden önemli olduundan bahsederek, öyle konutu: Malumunuz bu toplantmz Kudüsün özgürlüü içindir. Kudüs slamda çok önemlidir. Kuran ve nebevi bir meseledir. Peygamberimiz pek çok hadiste Kudüsten bahsetmitir. Peygamberimiz Mekkeden Kudüse; oradan da miraca gitmitir. Kudüs hakknda hem Peygamberimizin hadisleri hem de ayetler mevcuttur.

KUDÜSÜ DERT EDNMEMZ LAZIM

Vahdet olmadan Kudüsün özgür olmayacan vurgulayan Klçarslan, Bugün, Kudüs Yahudilerin elinde esirdir. Allahu Tel, Yahudi ve Hristiyanlar siz onlara tabi olmadan sizden raz olmazlar. buyuruyor. Yahudiler Hazreti say gayri meru, Hristiyanlar da ilah kabul ediyorlar. Vahdet olmadkça bizler de Kudüs de kurtulamaz. Filistinde baclarmz silahlara kar ta atyorlar. Filistinliler Yahudilerden çounluktadr ama memleketlerinin dnda muhacirdirler. Biz mesul deil miyiz? Bugün bir akrabamz, babamz israil hapishanelerinde olsayd bu kadar rahat olur muyduk? Selahaddin Eyyubi yemedi, içmedi, gülmedi. Kudüs igal altndayken ben nasl gülerim dedi. Bugün bizim Kudüsü yal bir göz ve yank bir yürek ile dert edinmemiz lazmdr. Kardelerimiz, kadnlarmz, çocuklarmz srail hapishanelerindedir. Yahudiler topraklarnda bina yapyorlar. 5 milyon Filistinli muhacirdir. Biz mesul deil miyiz? Bugün Filistinde zulmün her çeidi yaplyor. Bugün bu mesuliyetten kurtulmak adna vahdet olup kuvvetlenmemiz lazmdr. dedi.

KUDÜS SAYESNDE FETÖYÜ TANIDIK

Kudüsün bugünkü haliyle bile ümmete rahmet olduunu söyleyen Doruhaber Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Mehmet Gökta, Kudüs sayesinde FETÖyü daha iyi tandklarn söyledi. Gökta öyle konutu: Kudüs bugünkü haliyle bile ümmete müthi bir rahmettir. Kudüs sayesinde Allahn yolundan, müminlerin yolundan çkanlar bize gösteriyor. Kudüs slam dünyasnda özellikle ulema ve ümera arasnda ayrm gösteriyor. Biz FETÖyü Kudüs sayesinde tandk. Mavi Marmaradan sonra net tandk. Kudüse, Hamasa, Mavi Marmaraya baklarnda suçüstü yakaladk. slam ümmetinde buna benzer yöneticiler var.

KUDÜS SLAMN LK KIBLESDR

Norin eyhlerinden eyh Gyasettin Geylani de Müslümanlarn Kudüs için ellerinden geleni yapmas gerektiini belirterek unlar kaydetti: Kudüs konusu hepimiz için birdir. slam dinindeki tüm insanlar bu konuda mesuldürler. Bizler yapmazsak Allahu Tel bu mesuliyeti bizden ister. Kudüs slamn ilk kblesidir. Bu yüzden Kudüs slamn mekndr. Müslümanlara hakaret yaplan bir yerde tüm Müslümanlar gece gündüz dua etmeli hem maddi hem de manevi yardm yapmaldr. Yahudilerin dilencileri dahi parasnn yüzde doksann Yahudilerin bankasna yatryor. Hlbuki onlarn dinleri yanltr, batldr. slam dini haktr.

KUDÜSÜN ATH NESLLER YETTRMELYZ

Buarada Uzay Habere konuan Medrese Alimleri Vakf (MEDAV) Yönetim Kurulu Bakan Tayyip Elçi toplantyla ilgili unlar söyledi. Bugün burada toplanmamz ve bu panel, Kudüse sahip çkmamza, Kudüsün özgürlüüne kavuturulmasna vesile olmasn temenni ediyorum.. Hepimize vesile eylesin. u iyi bilinmelidir ki, Kudüs sadece Araplarn, Filistinlilerin deil.. slam ümmetinin meselesidir. Türküyle, Kürtüyle tüm ümmetindir. Kudüsün özgürlüüne kavumas için herkesin mücadele etmesi ve elinden geleni yapmas gerekir. Ümmeti emsiyesi altnda bir araya gelinmelidir, ittifak salanmaldr. Bizim hedefimiz, Kudüsün fatihi olabilecek nesiller yetitirmek olmaldr.

KUDÜS MESELESNE NANILMALI

Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen Kudüs paneldeki konumasnn yansra Uzay Habere de konutu. liyen, Hitap ettiimiz toplumda Kuran ve sünnet unutulmasn diye çaba sarf ettiimiz insanlara güven verdiimiz zaman Kudüsün fethedilme gününün yaklaldn hissedebiliriz diyerek öyle konutu.

nsanlar inandrmakta zorluk çekiyoruz. Gül sularndan ya elde edip Kudüsü fethetmek için Selahaddine emanet eden kadnlarn ehridir bu ehir. Kardeliimizi özümüze indirgememiz lazmdr. Ümmet olarak ayyayla, dindaryla, dine mesafeli olanyla, muttaki ve günahkryla bütün bu insanlar bir hedefe kilitlemek için insana sevgi duymamz lazm. Bizim her eyden önce kendi aramzda güveni tesis etmemiz lazm. slam selama ulamadan Kudüsün özgürlüünü çok konuuruz. Önce kendimizin inandrmamz, hazr olmamz gerekiyor. Önce Allahn fethine layk insanlar, nusrete layk kullar olmamz lazmdr. Önce Kudüsü fethettii zaman müriklerin kokularyla mescidin kirlenen mihrabn gülsularyla temizleyen Diyarbakrl kadnlar gibi olmak gerekiyor. Allahu Tel Kudüsü özgürletirecek fertler haline gelmeyi nasip etsin.

KUDÜSÜN DEER UCUZ DEL

Buarada, panele konumac olarak katlan Filistin D Alimler Heyeti Bakan Nevvaf Tekrur, Kudüsün igaline kar baz alimlerin seslerini çkarmadn belirterek, tepki gösterdi. Müslümanlar kendi dinlerinden uzaklap Mescid-i Aksay braktktan sonra Hristiyanlar oray almaya çaltlar. Hristiyanlar bir günde 40 bin Müslüman katlettiler. Daha sonra Allahu Tel Selahaddini Eyyubiyi sebep kld. Baz limler, zalimlere ses çkarmad gibi bugün de bazlar Kudüsün karsnda konuamyorlar. Trumpn kararndan sonra 17 Müslüman ehid olmutur, binlerce Müslümann Kudüse girmesi yasaklanmtr. Müslümanlarn Kudüse girmeye izin yoktur. Onlara izin verilmiyor. Onlarn karsnda durup onlara frsat vermememiz gerekir. Eer bir alim, minberde Kudüsten bahsetmemise bu olmaz. Bugün limlere gerektir ki Mescid-i Aksa hakknda konuup sorunlarn çözmeleri lazmdr. Bizim buraya gelmemiz de bir admdr. Kudüs hepimizindir. Yahudilerin karsnda durmamz lazmdr. Panel ittihadul Ulema üyelerinden Molla Kerbela anlnn yapt dua ile sona erdi.

K OTURUMLU PANEL

Sunuculuu ttihadul Ulema üyesi Remzi Uçarn yapt panelde birinci oturumun moderatörlüünü Mahmut Klnç yapt.

Her bir konumac için 20 dakikalk süre tannan panelde Filistin D limler Heyeti Bakan ve Hamas yetkilisi Dr. Nevvaf Tekruri, Kudüs ve Mescid-i Aksann galden Sonraki Tarihi Sürecini anlatacak. Diyarbakr l Müftüsü Burhan leyen de Kudüs Bizi Birletirecek konulu bir sunum, 3üncü olarak ttihadul Ulema Kurucu Üyesi Abdülkuddüs Yalçn ise Kudüsün Kurtulmasnda limlerin Rolünü anlatt.

kinci oturumun moderatörlüünü Beir imek yapt. slami Cihad Yetkilisi Muhammed Afifi Kudüsü Kurtarmann Fikri Boyutunu, Aratrmac Yazar/SDAM Bakan Abdülkadir Turan Selahaddin Eyyubi ve Kudüsün Kurtuluu konusunu ve lim/Müderris eyh Hatip Yüksel slam Toplumunun Kudüse Kar Sorumluluunu anlatt.

Ana Sayfaya Git