Kudüs'teki eserler sergilendi

İnanç turizmi merkezlerinden Şanlıurfa'da, Vakıflar Haftası dolayısıyla Kudüs'teki İslam medeniyetlerine ait eserlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Haberler 09.05.2017 - 07:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vakflar Bölge Müdürlüü, asrlar boyunca slam devletlerinin tesis ettii eserlerle ihya olan Kudüste bulunan 47 büyük tarihi eserin fotorafnn yer ald sergiyi, tarih ve sanat merakllaryla buluturdu.

Aralarnda Mescid-i Aksa ve Haseki Hürrem Sultan Vakfiyesinin de bulunduu eserlere ilikin fotoraflardan oluan sergi, merkez Haliliye ilçesinde bir çay bahçesinde açld.

Vatandalar, sergiyi hafta boyunca bata tarihi Balklgöl Yerlekesi olmak üzere kentin farkl bölgelerinde de görme imkan bulacak.

KUDÜSTEK ESERLER

anlurfa Vakflar Bölge Müdür Vekili Ahmet Palal, serginin açlnda gazetecilere yapt açklamada, vakf medeniyetinin iyi tahlil edilebilmesini salamay amaçladklarn söyledi.

Kudüsün dinler tarihi açsndan çok önemli bir yeri olduunu vurgulayan Palal, Kudüs üç semavi dinin merkezi pozisyonundadr. Hakknda ayet ve hadisler bulunan bir ehirdir. Vakflar Genel Müdürlüümüz de geçmiten bu yana Kudüste yaplan eserleri bir araya getirdi. Müdürlüümüz 2017 yln Vakf Medeniyeti ve Kudüs Yl olarak ilan etti. Kudüsün geçmiiyle ilgili tüm Osmanl ve slam eserlerine ait fotoraflar anlurfada sergilenmektedir.

Sergiyi gezen Osman Ylmaz, daha önceden adn duyduu eserlerle ilgili sergi araclyla farkl bilgiler örendiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git