Kukla aşkıyla 35 yıl

Nitelikli kukla tiyatrosu yapmak ve çocuklara tiyatroyu sevdirmek amacıyla 35 yıl önce yola çıkan Tiyatro Tempo, bugün her yaştan izleyiciye yönelik kukla oyunları sergiliyor.

Haberler 11.12.2019 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tiyatro Tempo, organizasyonunu yapt ve bu yl 5. kez düzenlenen Uluslararas Kukla Festivali ile dünyann çeitli yerlerinden kukla tiyatrosu gruplarn da bakentilerle buluturuyor.

Tiyatronun kurucusu Haluk Yüce, 35 yl önce sadece çocuklara yönelik tiyatro yapma fikriyle yola çktklarn, zamanla seyirci kitlelerini çeitlendirdiklerini söyledi.

Yüce, kendilerini hala çocuk tiyatrosu olarak tanmladklarn vurgulayarak, çocuk ve gençlere yönelik tiyatro yapyoruz ama bunun yannda yetikinlere de sesleniyoruz. çünkü kuklann kendine has olaanüstü bir büyüsü var. Bu büyüyü yetikinlerle de paylamay istiyoruz. diye konutu.

Kukla sanatna yetikinlerin ilgisininin giderek arttn ifade eden Yüce, Yaptmz festival de yetikinlerin kuklay kefetmelerine imkan salyor. dedi.

Tiyatro Temponun bugün geldii noktann yola çkarken kurduu hayallerin de ötesinde olduunu dile getiren Yüce, sözlerine öyle devam etti:

Bu tiyatroyu 35 yl ayakta tutmann srr adanmlk, sevmek, yaptmz ie ve kuklann gücüne inanmak. Kukla sanatnn sahne sanatlar içinde farkl bir yerinin olduunu düünüyoruz. O inancmzn karln da görüyoruz.

Yüce, 35 ylda büyük bir aile haline geldiklerini, oyunlarn çok büyük bir ksmnda yazarndan afi tasarmcsna ve besteciye kadar ayn ekiple çaltklarn belirterek, 35. yl kutlamalarn bu yol arkadalar ve her zaman kendilerini destekleyen seyircileriyle birlikte yaptklarn aktard.

Haluk Yüce, Sokratesin Son Gecesi oyununun sergilendii 35. Yl Kutlama Etkinliinde oyun yazar Ahmet Önel, besteci Nedim Yldz, afileri tasarlayan fotoraf sanatçs Semih Yolaçan, çocuk tiyatrosu alannda çalmalar olan Prof. Dr. Tülin Salam ve kurulduklar günden beri kendilerini destekleyen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ate ile bir araya geldiklerini anlatt.

- Bir 35 sene daha kukla tiyatrosu yapmak isterdik

Tiyatro Tempo Direktörü Marina Yüce de popüler olmayan bir sanat dalyla ilgilenen özel bir tiyatronun 35 sene ayakta kalmasnn bir mucize olduunu söyledi.

Bu baarnn hem seyircilerin desteinden hem de kukla tiyatrosunu azim ve istikrarla sürdürmelerinden kaynaklandn belirten Marina Yüce, öyle konutu:

Tiyatro temponun oyunlaryla büyümü, tiyatro sevgisi kazanm eski izleyicilerimiz, imdi de çocuklarn alp oyunlara geliyorlar, Ben çocukken sizi u okulda izlemitim diyorlar. Bu çok ho bir duygu. Sadece biz çok mutlu olmuyoruz, ayn zamanda o kii de bizi ayn yerde bulmann mutluluunu yayor. çocuuyla ayn lezzetti tattn ifade ediyor. Bazen de bir genç geliyor ve Ben kreteyken sizi izledim ve sonra da tiyatrocu olmaya karar verdim diyor. Bunlar gerçekten çok güzel duygular.

Marina Yüce, geni bir repertuvara sahip olduklarn, zaman içinde yeni kukla teknikleri kullanarak ilerlediklerini anlatarak, Farkl ya gruplarna yönelik oyunlar yaparak hep kendimizi gelitirme çabasnda olduk. dedi.

Nitelikli çocuk oyunlarnn kymetini bilen okullardan her zaman destek gördüklerini anlatan Yüce, çocuklarn iyi eyleri seyretmeye layk olduuna inanp, onlara bunu tiyatromuzla salam olan bu okullarmz sayesinde biz bu yolda salkl bir ekilde yürüyebildik. diye konutu.

Kukla tiyatrosunun oyuncuya sonsuz frsatlar sunduunu, çeitli nesneleri canlandrma imkan saladn dile getiren Yüce, Bu son derece tatmin edici bir sanat dal ama bunu kefedecek kadar sabrl olmak gerekiyor. Biz kendi admza bir 35 sene daha kukla tiyatrosu yapmak isterdik. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git