Külliyen yalandır!

Sosyal medyada yayılan ehliyet değişikliği ile ilgili iddialara karşı AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Uzm.Dr. Erkut Coşkun'dan açıklama geldi. Coşkun bu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını kamuoyuna duyurdu.

Haberler 06.12.2016 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yaylan 31 Aralk 2016 tarihine kadar mevcut ehliyetlerin deitirilmesi gerekti aksi takdirde ylbandan sonra tam teekkülü salk raporunun hastanelerden alnaca ve 400-500 TL aras ücret ödenmek zorunda kalnaca iddias ile ilgili aile hekimlerinden açklama geldi.

Bu iddialarn gerçekleri yanstmadn belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Erkut Cokun, 01.01.2016 tarihinde yürürlüe giren yönetmelik gereince, ehliyetler 2020 ylna kadar u anda da yürürlükte olan koullar dahilinde yenilenebilecektir açklamasn yapt.

KÜLLYEN YALANDIR

Cokunun açklamas öyle: Sürücü olabilir belgesini yenileyecek vatandalarmzn salk koullaryla ilgil olarak müracaat ettii hekim, deerlendirmesini yaparak muayene ve tetkikler sonucunda kiinin istenen koullar tadna kanaat getirirse ilgili salk raporunu verebilir. Bu esnada hekim herhangi bir salk sorunu ile karlarsa veya ileri tetkik ihtiyac duyarsa uzmannca muayenesi için ilgili brana sevk yapacaktr.

Cokun açklamasnda, bu raporlarn aile sal merkezlerinde verilmesine yönelik kararla ilgili olarak da unlar söyledi; Bu noktada asl olan ve Salk Bakanlmzdan talebimiz, ehliyet için gerekli salk raporlarnn hastaneler bünyesinde oluturulacak heyetler tarafndan ücretsiz olarak tanzim edilmesi, böylece oluabilecek maduriyetlerin önüne geçilmesidir.Unutmayalm ki, trafik kazalarnn % 85 kadar sürücü hatalarndan kaynaklanmaktadr. Dünya standartlarna uygun hale getirilen sürücü olabilir salk koullar, bizler ve geleceimiz olan çocuklarmz korumak içindir.Siz deerli halkmzn müracaat ettiiniz hekimin kararlarna riayet etmenizi ve resmi makamlarca açklanmam sadece söylenti eklindeki haberlere itibar etmemenizi rica ederiz.

Ana Sayfaya Git