Kulp davasının "zaman aşımından düşürülmesi" talebi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 1993'te 11 köylünün öldürülmesine ilişkin, dönemin Bolu 2. Komando Tugay Komutanı emekli Tuğgeneral Yavuz Ertürk'ün yargılandığı davada, esas hakkında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesini, Ertürk'ün de beraatını talep etti.

Haberler 25.05.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 1993te 11 köylünün öldürülmesine ilikin, dönemin Bolu 2. Komando Tugay Komutan emekli Tugeneral Yavuz Ertürkün yargland davada, esas hakknda mütalaasn açklayan cumhuriyet savcsnca davann zaman am nedeniyle düürülmesi, Ertürkün de beraat talep edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankara 7. Ar Ceza Mahkemesine nakledilen davann durumasna baz ikayetçiler ve avukatlar ile sank Ertürk ve avukatlar katld.

Mahkeme Bakan Rza Kartal, gelinen aamada sank beyannn alndn, müteki ve avukatlarn dinlenildiini belirterek, esas hakkndaki mütalaasn açklamas için Cumhuriyet Savcs aban Yavuza söz verdi.

Zaman am talebi

Savc Yavuz, davann cürüm ilemek üzere teekkül oluturmak suçu bakmndan zaman amndan düürülmesini, sank Ertürkün de 11 kiiyi taammüden öldürmeye azmettirmeye ilikin kesin ve inandrc deliller elde edilemediinden beraatn istedi.

Sank Ertürk ve avukatlar, savcnn mütalaasna katldklarn belirterek, beraat talebinde bulundu.

Müteki avukatlar ise esas hakkndaki mütalaaya kar savunma hazrlamak için süre talep etti.

Ara kararn açklayan mahkeme, müteki avukatlarnn soruturmay geniletme talebini, dosyaya katk salamayaca gerekçesiyle reddederek durumay erteledi.

- Davann geçmii

Diyarbakrn Kulp ilçesi Alaca Köyündeki kazda insan kemikleri bulunmu, DNA testi sonucunda kemiklerin, 1993te gözaltna alndktan sonra kaybolan 11 köylüye ait olduu kesinlemiti.

ddianamede, dönemin Bolu 2. Komando Tugay Komutan emekli Tugeneral Yavuz Ertürkün kasten adam öldürme suçundan 11 kez müebbet, suç ilemek amacyla örgüt kurma ve halk silahl isyana tevik suçlarndan ise 25 yla kadar hapsi isteniyor.

Ana Sayfaya Git