Kulp'ta şok operasyon

Kulp ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Bölge illerindeki diğer operasyonlarda ise 15 örgüt üyesi öldürüldü.

Haberler 12.07.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca Kulp ilçesi Demirli köyü Keçiveren mezrasnn kuzeydousundaki krsal alanda saat 08.00 sralarnda operasyon düzenlendi. Operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, ayrca 3 adet AK-47 kalanikof piyade tüfei, 12 kalanikof arjörü, 360 fiek, 1 el bombas, 1 el telsizi, 1 radyo, 1 el yapm patlayc düzenei ve buna ait uzaktan kumanda, 9 pil blou, örgütsel doküman, çok sayda yaam malzemesi ve giyecek ele geçirildi.

Ylmaz BEKLEYEN

Diyarbakrn Kulp ilçesi, Demirli köyü bölgesinde PKKya yönelik ok operasyon düzenlendi. Hava destekli operasyonda 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, operasyon devam ediyor.

VALLK AçIKLAMA YAPTI

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlnca Kulp ilçesinin Demirli köyü Keçiveren mezrasnn kuzeydousunda krsal alanda terör örgütü PKKya yönelik operasyonda saat 08.00 itibaryla 3 teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi.

Operasyonda 3 AK-47 kalenikof piyade tüfei, 12 arjör, 360 fiek, el bombas, el telsizi, radyo, el yapm patlayc düzeneine ait uzaktan kumanda, 9 pil blou, örgütsel doküman, çok miktarda yaam malzemesi ve giyecek ele geçirildii ifade edilen açklamada, Cumhuriyet Basavclnn talimatyla etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili adli ilemlere balanld belirtildi.

ELE GEçRLEN DÖKÜMANLAR

Açklamada, delil nitelii tayan silah, mühimmat, örgütsel doküman ve dier malzemelerin muhafaza altna alnd aktarlarak, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edildii kaydedildi.

SINIR ÖTES HAVA HAREKATI

Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamaya göre, önceki gün Irakn kuzeyindeki Metina, Zap, Avain-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerine hava harekat düzenlendi. Harekatta, örgüt tarafndan snak, barnak ve depo olarak kullanlan 28 hedef imha edildi.

SRTTE PKK OPERASYONU

Siirt l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince, PKKnn faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalmalar kapsamnda haklarnda yakalama karar çkarlan ve aralarnda görevlerinden ihraç edilen memurlarn da bulunduu 15 üpheliye yönelik e zamanl operasyon düzenlendi.

Siirt merkezli 7 ildeki farkl adreslerde yaplan operasyonda, 8 üpheli gözaltna alnd. Gözaltna alnan üphelilerin emniyetteki ilemleri ve firari 7 üpheliyi yakalama çalmas sürüyor.

Ana Sayfaya Git