Kulp'ta sıcak temas

Kulp'ta PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir asker şehit oldu. 2 örgüt üyesi ise etkisiz hale getirildi.

Haberler 24.04.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Kulp lçesinde güvenlik güçleriyle PKKl teröristler arasnda çkan çatmada 1 asker ehit oldu, 2 asker de yaraland. 2 örgüt üyesi ise etkisiz hale getirildi. ehit asker için cenaze töreni düzenlendi.

KIRSALDA çATIMA

Kulp lçesi krsalnda PKKya yönelik düzenlenen operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasnda, önceki akam saatlerinde scak temas saland. çatmada 3 asker yaraland. Yarallar, bölgeden helikopterle alnarak Diyarbakrda hastaneye kaldrld. Tedaviye alnan yaral askerlerden 1i, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamayarak ehit oldu. çatmann ardndan bölgeye takviye kuvvetler sevk edilirken, iki örgüt üyesi de etkisiz hale getirildi.

CENAZE TÖREN

ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet Özal için Yeniehir ilçesindeki General Galip Deniz Klasnda cenaze töreni düzenlendi. Törende, ehidin Türk bayrana sarl naa katafalka konuldu, öz geçmii okundu, dua edildi.

Törene, ehidin babas Ylmaz Özaln yan sra Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Büyükehir Belediye Bakan vekili Cumali Atilla, askeri erkan, ehidin silah arkadalarnn katmyyla düzenlenen uurlama töreninde ehidin öz geçmii okundu. Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra ehit uzman çavu Özaln cenazesi gözyalaryla memleketi Hataya gönderildi. Cenaze Dörtyol ilçesinde topraa verildi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Öte yandan, devam eden operasyonla ilgili l Valiliinden açklama geldi. Açklamaya göre, Kulp ilçesi kuzeyinde 20 Nisanda balatlan ehit Jandarma Asubay çavu Mustafa Gökçeli operasyonunda, Yaylak köyü Simetok mezras snrlar içerisinde bir grup PKKllarla temas saland. 2 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, PKKllara ait uzun namlulu silah, RPG-7 roketatar, 2 antitank roketatar mühimmat ve sevk fiei, 2 anti personel roketatar mühimmat, 3 el bombas, 4 arjör, 120 fiek ve el telsizi ile çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi.

Ortaya çkarlan 12 snak da kullanlamaz hale getirildi. Bölgedeki köy ve mezralarda üpheli olarak belirlenen 23 ev ve eklentisinde Kulp Cumhuriyet Basavclndan alnan arama kararna istinaden yaplan aramada terörist ibirlikçisi yakaland. Teröristlerce araziye tuzaklanm 4 el yapm patlayc ile patlayc yapmnda kullanlan 3 tüp, 30 kilogram amonyum nitrat yerinde imha edildi.

Ana Sayfaya Git