Kulp'ta yasak Hani serbest!

DİYARBAKIR'ın Lice ile Hani İlçesi'ne bağlı kırsal kesimdeki 16 mahallede; 8 Mayıs günü uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, Kulp İlçesi'ne bağlı 3 mahallede yapılacak operasyonlar öncesi sivillerin zarar görmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 12.05.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen 8 Mays günü PKKya yönelik düzenlenen operasyonlar öncesi Lice ve Hani ilçelerine bal 16 mahallede uygulanan sokaa çkma yasa, bu sabah kaldrlrken, Kulp lçesi krsal kesiminde düzenlenecek operasyon öncesi 3 krsal mahallede yeniden sokaa çkma yasa ilan edildi. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, öyle denildi:

limiz Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisinde dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon icra edilmitir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, Lice ve Hani ilçelerinin mülki snrlar içerisinde kalan 16 krsal mahallede 8 Mays 2017 günü saat 05.00dan itibaren geçerli olmak üzere ilan edilen sokaa çkma yasa, 11 Mays 2017 Perembe günü saat 06.00dan itibaren kaldrlmtr.

KULPUN 3 KÖYÜNDE OPERASYONLAR BALATILDI

Kulp lçesine bal 3 mahallede ilan edilen sokaa çkma yasayla ilgili olarak yaplan açklamada ise, u ifadeler yer ald:

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas ve sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde Kulp lçesine bal olan Yaylak köyü, Alaca köyü ve Aaçkorur köyünde 11 Mays 2017 günü saat 07.00dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa uyulmas, vatandalarmzn can ve mal güvenlii yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

MU BÖLGESNDE YASAK BALADI

Kulp balantl olarak Mu l Jandarma Komutanl ekiplerince, PKK mensuplarn etkisiz hale getirmek; snak, barnak ve depolarn ortaya çkarmak ve üphelilerin evlerinde arama yapmak amacyla düzenlenen ehit Jandarma Binba Arslan Kulaksz-2017 operasyonu kapsamnda dün saat 03.30dan itibaren birçok yerde sokaa çkma yasa balatld.

Valilikten yaplan açklamada, BTÖ ve müzahir kesim tarafndan operasyon esnasnda ve sonrasnda, uluslararas ortamda kendilerini hakl çkarmaya yönelik sivil halkn zarar görmesini salamay amaçladklar kamuoyunca da malumdur. Söz konusu eylemlerin yaplmas halinde vatandalarmzn can ve mal güvenlii ile güvenli seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkaca göz önüne alndnda; kamu düzeni, suç ilenmesinin önlenmesi, ve bakalarnn hak ve özgürlüklerinin korunmas amacyla 5442 Sayl l daresi Kanunu gereince 11 Mays 2017 günü saat 03:30dan itibaren Mu Merkez ilçesi Alaniçi Köyü, Kayalsu Köyü, Ylmaz Mahallesi, Örtülü Mahallesi, Büyükler Mahallesi, Dalakulig Mahallesi, Licik Mahallesi, Bre Mahallesi, Malaali Mahallesi Geliyahacike Mahallesi, Yldzl Mahallesi, Budayl Mahallesi, Bilhiddin Yaylas, Reylim Yaylas, Yamaç Köyü, Pekut Yaylas,Kazmada, Nasrkan Komlar, Keranahisk Komlar, Zeydo Komlar ve Kopezer Tepe bölgelerindeki operasyonun sona ermesine kadar bahse konu yerlerde sokaa çkma yasa ilan edilmitir. Bahse konu bölgelere giden Mu-Kulp Karayolu üzerinde Kurtulu Mahallesi çk, Eralan Köyü, Gürgür Mahallesi çk ve Ulukaya Köyü güney çknda yol kontrol noktas oluturularak karayolu çift tarafl trafie kapatlacaktr denildi.

Ana Sayfaya Git