Kültür turlarının bayram rotası: Adıyaman

Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen Nemrut Dağı ile Kommagene Krallığı'nın beş büyük kentinden Perre, bayram tatilinde ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında yer aldı.

Haberler 28.06.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tatilciler Nemrutta günein douu ve batn, Perre Antik Kentinde kaya mezarlarla mozaikleri ve Cendere köprüsünü görme olana buldu

Dünyada günein douunun ve batnn en güzel izlendii yer olarak bilinen Adyamandaki Nemrut Da ile Kommagene Krallnn be büyük kentinden Perre, bayram tatilinde ziyaretçilerin urak yerlerinden oldu.

Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafndan Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan, Adyamann Kahta ilçesi snrlarndaki Nemrut Da, Kommagene Krallna ait 50 metre yüksekliinde 150 metre çapnda tümülüs ve pek çok dev eserle özellikle kültür turizmi merakllarnn ilgisini çekiyor.

Milli Park Alan olarak korumaya alnan bölgede, esiz eserlerin yan sra rakm sayesinde günein douunun ve batnn en güzel izlendii yer olarak nitelendirilen Nemrut Dann, arife gününden bu yana çounluu yerli 5 bin kii tarafndan ziyaret edildii örenildi.

- Fotoraf için gelen de var

Tatilciler, Nemrut Dann ardndan tarihi Kommagene Krallnn be büyük kentinden biri olan Perre Antik Kentinde yer alan kaya mezarlarnn yan sra mozaikleri ve Cendere köprüsünü görme imkan buldu.

Vandan gelen Burak Ylmaz, Nemrutta güzel fotoraf kareleri yakalamak için kamp kurduunu söyledi.

Gördüü manzaraya hayran kaldn dile getiren Ylmaz, herkesin hayatnda en az bir kez Nemrutu görmesi gerektiini ifade etti.

Ankaradan gelen Cemal Yücel, daha önce 3 kez ziyaret ettii bölgeyi bir kez daha görmek istediini ve bol bol fotoraf çektiini kaydetti.

Didem Karadeniz de bayram tatili nedeniyle Krehirden geldiklerini ve yllardr görmek istedii Perre Antik Kenti, Nemrut Da ve Cendere Köprüsünü gezme imkan bulduunu belirterek, çok mutlu olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git