Kurak araziler suya kavuşuyor

Batman Sağ Sahil Sulaması 2. Kısım Projesi kapsamında 70 bin 185 dekar alan tarım arazisi suyla buluştu.

Haberler 02.03.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl, Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü, Diyarbakr ve Batmanda yapt yatrmlarla illerin bereketli topraklarn su ile buluturmaya, vatandalara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki takn riskini azaltmaya devam ediyor.

Diyarbakr ve Batmana bal ilçelerde son dönemlerde su yaplarnn artmas bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesine de önemli rol oynuyor.

TARIM ARAZLER SULANACAK

DS son yllarda modern sulama projelerini gelitirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarmda salanan verim artlar, üretim deseninin çeitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dorudan ve dolayl arta neden oluyor. Bu durum bir yandan krsal kalknmann hedeflerinden olan yoksulluun azaltlmas amacna hizmet ediyor, bir taraftan da yaam standardn yükselttii için göçü önlüyor.

DS Genel Müdürü Kaya Yldz, Batman Sa Sahil Sulamas 2. Ksm Projesi kapsamnda 70 bin 185 dekar alanda çalmalarn tamamlandn belirterek, projenin tamamnn bitirilmesiyle 110 bin 800 dekar tarm alannn sulanacan, bölgenin tarmsal üretim ve ekonomisine büyük katk salanacan bildirdi.

Projenin Diyarbakr ve Batman il ve ilçe snrlar içerisinde bulunduunu, Batman Baraj rezervuarndan alnan suyu 141 kilometre ana kanal cazibesiyle ve 336 kilometre borulu ebeke yapmyla tarm arazilerine kavuturduunu aktaran Yldz, Proje kapsamnda ana kanal üzerindeki eksik imalatlar tamamland. 206 kilometre borulu ebeke döenmi, üzerindeki sanat yaplar yaplm, 70 bin 185 dekar alan sulamaya açlmtr. Ayrca imalat çalmalarna devam edilmektedir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git