Kur'an kursları 25 Haziran'da!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde çocuk, genç, yetişkin ve engellilere yönelik düzenleyeceği yaz Kur'an kurslarına en az 3 milyon kişinin katılımını hedefliyor

Haberler 21.06.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, Türkiye genelinde çocuk, genç, yetikin ve engellilere yönelik düzenleyecei yaz Kuran kurslarna en az 3 milyon kiinin katlmas hedefini koydu.

Diyanet leri Bakanl Yaygn Din Eitimi Daire Bakan Saliha Bilgiç, bu yl Camide çocuk Sesi, Vatanmn Neesi sloganyla 25 Haziranda balayacak yaz Kuran kurslar hakknda bilgi verdi.

Bilgiç, kaytlar 1 Haziranda balayan yaz Kuran kurslarnn 8 hafta süreceini ve 17 Austosta sona ereceini söyledi.

Diyanet leri Bakanlnca 27 Haziran çaramba günü Bakanlkta açl program düzenleneceini bildiren Bilgiç, Geçen sene birinci dönem ortalama 2 milyon 300 bin, ikinci dönem ise 2 milyon 600 bin kii katld. Birinci dönem biraz düüktü çünkü ramazan ayna denk gelmiti. Örencilerin oruçlu olmas katlmc saysn etkiledi. Bu yl en az 3 milyon çocuumuzu yaz Kuran kurslarna bekliyoruz. diye konutu.

Bilgiç, bu yl yaz Kuran kurslarnn Kurban Bayram öncesinde sona ereceini aktaran Bilgiç, unlar kaydetti:

Yaz Kuran kurslarn ramazan bayramndan sonraya aldk. ki bayram arasna aldk daha dorusu. Kurban Bayramna kadar devam edecek. Bu da zannediyorum katlmc saysn yükseltecek. Bir çocuk ikinci dönem de kursa devam edebiliyor. Geçen sene 2 milyon 600 bin kiiye yaklak 75 bin erkek ve 38 bin kadn personelimizle eitim verdik.

- Esnek zamanl ders program

Bilgiç, yaz Kuran kurslarna 4-6 ya grubu çocuklar, gençler, yetikinler, engelliler ve snmaclarn katlabildiini aktararak, yaz tatili olduu için esnek zamanl ders program yaplacan söyledi.

Örencilerin katlmna göre sabah ve öleden sonra kurslarn yaplaca bilgisini veren Bilgiç, öyle devam etti:

Bizim hedefimiz, muhakkak çocuk camiye girsin. Cami bizim kültürümüzde dinimizin, yaanabilir ibadetlerin uygulanabilir bir boyutu. Kuran- Kerim, temel dini bilgiler, temel inanç esaslar dersi verilecek. çocuklarn geliim ve bilisel düzeyine göre sportif faaliyetler yaplacak. Hocalarmz, tatil olduu için örencileri skmadan sevgi, efkatle camiyi, dini, kursu sevdirerek hizmet vermeye çalacaklar. dedi.

- Kurs süresince kayt yaplabilecek

Ailelerin, çocuklarn tatillerini doru deerlendirme adna onlar camilere ve kurslara göndermesini tavsiye eden Bilgiç, sözlerini öyle sürdürdü:

lk hafta kursa mazeretleri sebebiyle gelemeyen çocuklar, eitim devam ettii sürece kursa kayt olabilirler. Ancak eitimde verimlilik açsndan ilk gün çocuklarmz kursa bekliyoruz. Kuran ehli olmaya davet ediyoruz. Camilerimiz dolu dolu olacak, biz de yarnlara umut dolu olacaz.

- 15 Temmuzda program yaplacak

Bilgiç, Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuz darbe giriiminde Türkiyenin bamszlna ciddi darbe vurduunu ama baarsz olduunu ifade ederek, u ifadeleri kulland:

Bu yl da 15 Temmuzda velilerin katlmnn salanaca programlar yaplacak. Vatan sevgisi, birlik ve beraberlik gibi konular üzerine vurgu yaplacak. Bu seneki sloganmz Camide çocuk Sesi Vatanmn Neesi. Bizim bamszlmza 15 Temmuz ile birlikte ciddi bir darbe vurmaya çaltlar. Bunu baaramadlar. Bamszln sembolü bayrak, cami, ezandr. Hatrlarsanz bütün camilerimizde okunan sela ve ezanla bu bamszlk o gün ifade edilmeye çalld. Bamszlmzn sembolü olan camilerimiz ve çocuklarmz birletirmek, vatan sevgisini onlara hissettirebilmek için özellikle bu temay seçtik.

Ana Sayfaya Git