Kur'an kursları arası yarışma

2018-2019 eğitim-öğretim yılının yaz tatilinde çocukların hem manevi gelişimi hem de eğlenmeleri için Kur'an kurslarında düzenlenen programlarla çocukların verimli bir tatil geçirmeleri ve geleceğe hazırlanmaları sağlanıyor.

Haberler 23.07.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz Kuran kurslar tüm coku ve güzelliiyle devam ederken, kurslara akn eden çocuklara tatillerinin verimli bir ekilde geçirmelerini salamak amacyla yaz Kuran kurslar aras deiik alanlarda yarma düzenleniyor.

Kuran kurslarnda okuyan çocuklar Adyaman l Müftülüü tarafndan düzenlenen yarmada Kuran- Kerim, ezan ve sela okuma yarmas müezzinlik, ayet ve hadis okumas alannda kyasya yart. Adyaman Ulu Camiinde yarmaya katlan örencilere çeitli hediyeler verilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Adyaman l Müftülüü Gençlik Koordinatörlüü görevlilerinden Abuzer Krmz Diyanet leri Bakanl tarafndan 81 ilde kurulan Gençlik Merkezlerimiz çok ciddi faaliyetler yapmaktadr. Yaplan çalmalarmzn yüzde 90 gençleri kapsamaktadr. Bu kapsamda yaz Kuran kurslarmz arasnda Kuran- Kerim, ezan ve sela okuma yarmas müezzinlik, ayet ve hadis ezberleme yarmas olacak. Yarmann sonucunda 2 Austosta kapan programmz olacak. Kardelerimizi mutlu etme adna çeitli hediyeler vereceiz. Kardelerimiz maddi ve manevi olarak donanml hale getirmek için elimizden geleni yapmaya çalacaz. dedi.

Yaz kurslarnda dinimizi örendik

Kurslarda verilen eitimin kendilerine çok fayda verdiini dile getiren Talha Tatan Cami imamndan çok eyler örendim. Burada küçükleri sevip büyüklere saygy örendim. Siyeri örendim, Kuran- Kerim okumay, tecvit mahreçlerini örendim. Bir hocann ne vermesi gerekiyorsa camide örendim. ifadelerini kulland.

Ramazan Dost isimli örenci Kuran okumayla beraber dini bilgileri de örendiini ifade ederek Namaz klmay, dinimin emri olan ibadetleri yapmay, doru sözlü olmay ve yalan söylememek gerektiini örendim. Bununla birlikte Peygamber Efendimizin hadislerini örendim. Doru yoldan gidip yanltan uzak durulmas gerektiini örendim. Anne ve babaya saygl olmay örendim. eklinde konutu.

Emre Genç, Gençlik Merkezinde güzel eyler öreniyorum. Ezan ve Müezzinlik yarmasna katlacam. Birinci olmak istiyorum. Yaz Kuran kurslarnda güzel ahlak, namaz ve dinimizi örendim. dedi.

Ezan yarmas için bavuru yaptn belirten Erdoan Ta isimli kurs örencisi, Yaz Kuran kurslar bizim gibi gençler için çok büyük bir frsattr. çünkü gençler, yaz aylarn Allaha ibadet etmekle geçiriyor, kendini manevi alanda gelitiriyor. Burada kültürünü, dinini daha iyi örenme frsat buluyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git