Kur'an kursu çağrısı

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, ebeveynlere 4-6 yaş grubu çocuklarını Kur’an kurslarına göndermeleri çağrısında bulunarak bu kursların bütün uygun mekân ve camilerde açılması gerektiğini belirtti.

Haberler 14.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, 4-6 ya grubu için açlan Kuran kurslarnn önemine deinerek, bu kurslarn bütün uygun mekn ve camilerde açlmas için çarda bulundu.

4-6 ya grubunun örenmek için en ideal ya olduunu ifade eden liyen, geçen sene kurslardaki örenci saysnn bin 200ü geçtiini bu sene de 5 bini hedeflediklerini belirtti.

Söz konusu kurslar önemsediklerini aktaran liyen, Eitim öretim ylnn balamasyla birlikte 4-6 ya grubu kurslarmz da heyecan balad. Geçen yl Diyarbakr merkez ve metropol ilçeler genelinde açm olduumuz 4-6 gruplarmzda bin 200ü akn yavrumuz devam etti. Bu sene saynn 5 bine çkmasn hedefliyoruz. Belediyelerimizin vermi olduu destekle birlikte mekn anlamnda, malzeme anlamnda yeni 4-6 ya grubu kurslar açmak istiyoruz. Açmaya baladk bunu çok önemsiyoruz. dedi.

Oynayarak, elenerek öreniyorlar

4-6 ya grubu Kuran kurslarnda klasik bir Kuran eitiminin verilmediini anlatan liyen, O ya gruplarna göre hazrlanm materyaller, eitim malzemeleri ve o ya grubuna eitim verecek kurslar alm hocalarmzn refakatinde, rehberliinde, daha çok oynayarak örenme, elenerek örenme eklinde eitim veriliyor. çocuklarmz yemek dualarn öreniyorlar. Sofra adabn öreniyorlar. Arkadala geçinmeyi öreniyorlar. O minik dilleriyle, temiz dudaklaryla ilk örendikleri ve ezberledikleri cümleler dua cümleleri oluyor. ehadet, tevhid oluyor. Daha kabiliyetli olanlar bu sene içerisinde çok güzel Kuran- Kerim okumaya balyorlar. Ondan sonraki hayatlarnda çocuklarmzn karakterlerinin, ahsiyetlerinin ekillenmesinde çok önemli bir aama oluyor. diye konutu.

Ebeveynlere ve yetkililere çarda bulunan liyen, Bütün velililerden, anne, babalardan istirham ediyorum. Lütfen, her sitede mutlaka uygun meknlara 4-6 ya grubu kursu açabilmek için gayret edelim. Her caminin altnda, mutlaka uygun meknlarda 4-6 ya grubu kursu açmaya gayret edelim. Sizin araclnzla belediye bakanlarmzdan, yetkililerimizden, kayyumlarmzdan istirham ediyorum. Atl bulunan binalar, mutlaka bu amaçla tahsis edelim. Biz binalar ba istemiyoruz, sadece kullanm hakknn bir müddetliine Diyanet leri Bakanlna devredilmesi halinde, büyüklere ve küçüklere yönelik bu kurslarmz açma imkn buluyoruz ve salkl uzman eitimciler denetiminde çocuklarmz bu imkndan istifade edebiliyorlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git