Kur'an kursunda zehirlenen çocuklardan 'aynı ifade'

Bağlar'da Çelebi Eser Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursunda yemekten zehirlendikleri düşünülen 46 çocuktan 37'i taburcu edildi. 9 çocuğun tedavisi sürerken, Çocuk Şubede ifade veren çocukların tamamı aynı ifadeyi verdi, yetkililerden şikâyetçi olmadı.

Haberler 25.09.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesi eyh amil Mahallesinde bulunan çelebi Eser Bölge Yatl Erkek Kuran Kursunda dün yemekten zehirlendikleri deerlendirilen 46 çocuk 37si yaplan tedavilerinin ardndan taburcu edildi. Zehirlenme tehisi konulan ve yalar 11 ile 17 arasnda deien 46 çocuk, kaldrldklar hastanelerde yaplan tedavilerin ardndan taburcu edildi.

FADELER ALINDI

Taburcu edilen çocuklar daha sonra Diyarbakr Emniyet Müdürlüü çocuk ube Bürosuna götürülerek ifadeleri alnd. Avukatlar eliinde çocuklarn ifadeleri alnrken, ifade ilemleri srasnda çocuklarn aileleri, pedagog ve psikolog bulundurulmad.

çocuklarn tamam verdikleri ifadede isim ve yalar haricinde kelimesi kelimesine ayn beyanda bulunmalar dikkat çekti. çocuklar ifadelerinde, kurs yetkililerinden ikyetçi olmad.

fadesi alnan çocuklar u beyanda bulundu: Yurttaki dier örencilerle kahvalt yapmak için yemekhaneye gittim. Kahvaltda reçel, beyaz peynir ve siyah zeytin vard. Ben kahvaltdan çktktan sonra saat 09.20 civar mescidin yanndaki çemeden su içtikten sonra karnm armaya, bam dönmeye ve midem bulanmaya balad. Daha sonra da kustum. Yurtta kalan baz çocuklarda da ayn belirtilerin görülmesi üzerine yurt görevlileri beni ve dier çocuklar yurttan alp Dakap çocuk Hastanesine dierlerini de çeitli hastanelere götürdüler. Hastanede tedavimin yaplmasndan sonra da ifademin alnmas için yurttaki hocalarmla birlikte çocuk ube Müdürlüüne geldim. Zehirlenmem ile ilgili olarak hiç kimseden ikayetim yoktur. lemlerimin bitiminden sonra yatl olarak kaldm devlet yurduna teslim edilmek istiyorum. Baka diyeceim yoktur.

TEDAVLER SÜRÜYOR

Zehirlenen 9 çocuun hastanelerdeki tedavisi devam ederken 46 çocuun zehirlenmesine neden olduu düünülen su ve peynirden alnan numuneleri incelenmeye alnd. çocuklarn kahvaltda verilen reçelin son kullanma tarihinin geçtii konusunda yetkilileri uyard yetkililerin ise bir ey olmayacan söyledii iddias görünmezden gelinerek, reçelin incelenmesine dair herhangi bir ilem yaplmad.

Ana Sayfaya Git